Много спортисти са суеверни и какво по-подходящо от това, новият филм от един от най-популярните спортни франчайзи в историята да се появи на дата, която ще развълнува всички, вярващи в нумерология и прочее глупости? Точно така, след известно отлагане, преди два дни официално бе съобщено, че позабавилата се 3-та част на „Крийд“ – „spin-off“-а на легендарната поредица „Роки“ на Силвестър Сталоун, ще дебютира на голям екран на 03.03.2023.

Засега официалните подробности за сюжета на „Крийд 3“ („Creed III“) не са кой знае колко, но първият трейлър, с който всъщност беше анонсирана премиерната дата на филма, е повече от красноречив по отношение на това, което можем да очакваме от историята. За пореден път Адонис Крийд (Майкъл Б. Джордан) трябва да се изправи пред демони, свързани с миналото му, но този път те са негови собствени и не са пряко обвързани с баща му Аполо и ментора му Роки (който отсъства от филма – за първи път в историята на 45-годишния франчайз). Проблемите идват в лицето на Деймиън „Дейм“ Андресън – някогашна голяма боксова надежда, приятел „като брат“ от детството на Аполо, който се завръща след 18 години в затвора, гневен, че Аполо „живее живота, който той самият заслужава“ и е нетърпелив да получи възмездие на ринга.

Тази гениална история е сътворена от сценаристите Зак Бейлин („Методът Уилямс“) и Кийнан Куглър („Космически забивки: Нови легенди“), по идея на автора на първия „КрийдРайън Куглър („Черната пантера“), а начело на филма застава самият Майкъл Б. Джордан, който прави пълнометражния си режисьорски дебют. Вижте трейлъра.

Бегло си спомняме, че „Крийд: Сърце на шампион“ имаше известни качества, а от „Крийд 2“, който гледаме е бил похвален от критиката и е направил прилични приходи, не помним нищо друго, освен че беше за сина на Иван Драго от „Роки IV”. С това не искаме да се правим на интересни и да плюем по филмите и по феновете им, а да илюстрираме, че поредицата „Крийд“, по една или друга причина, не ни легна на сърцето и в горния трейлър не виждаме нищо, което да ни накара да искаме да гледаме „Крийд 3“ – нито историята ни вдъхновява (изглежда ни като абсолютно клише), нито героите са ни интересни, а и Роки го няма. Нямаме и интерес да видим как се е справил Майкъл Б. Джордан с режисурата. Желаем му успех, както и филмът да се хареса на феновете. Ние сме пас.

Вижте и два постера.

creed_iii_xlg creed_iii_ver2_xlg

Режисьор на „Крийд 3“ („Creed III“) е Майкъл Б. Джордан, а сценарият е дело на Зак Бейлин („Методът Уилямс“) и Кийнан Куглър („Космически забивки: Нови легенди“), по идея на Райън Куглър. В ролите са Майкъл Б. Джордан, Теса Томпсън, Джонатан Мейджърс, Филиша Рашад, Флориан Мунтеану, Ууд Харис, Селанис Лейва, Спенс Мур II, Тадеуш Дж. Миксън и др.

Премиерата е на 3 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *