След Торонто наскоро обявилият, че страда от болестта на Паркинсон Ларс фон Триер представи „The Kingdom Exodus“ и на фестивала във Венеция, където отзивите също бяха предимно положителни. Това допълнително изостри нетърпението ни за очаквания в продължение на четвърт век трети сезон на култовия датски сериалКралството“ („The Kingdom“/„ Riget“), но сега вълнението ни се засилва дори още повече, защото вече имаме и официална премиерна дата за масовата публика.

Mubi ще представят първия епизод на „The Kingdom Exodus“, озаглавен „Halmar“, на 27 ноември, а останалите четири ще се появят, както следва: „The Congress Dances” – 4 декември, „Big Brother” – 11 декември, „Barbarossa” – 18 декември и „Exodus” точно за Коледа, на 25 декември. Освен това, в седмиците преди дебюта на новите епизоди, в платформата на Mubi ще можем да видим и специални, реставрирани режисьорски версии на първите два сезона.

В добавка към тези добри новини, получаваме и първия истински трейлър на „The Kingdom Exodus“, който ни дава най-добрата представа за новия сезон до момента. Вижте.

Чудно! Според отзивите „The Kingdom Exodus“ е дори още по-смешен и мизантропски от предишните сезони. Ларс фон Триер сатиризира всичко – от „woke”-културата и датско-шведските отношения, до по-специфичните и особени датски обичаи и ксенофобията. Нямаме търпение.

В „The Kingdom Exodus“ странните и страховити събития отново избуяват в болницата Кралството. Ненякогашната гордост на датската медицинска общност е на път да загуби статута си на най-добри медицински център в страната и още по-лошо, ще се окаже домакин на някои много нежелани гости. Малкият брат (Удо Кир), злият дух, който тормози болницата в предишните сезони, отново е недоволен и периодично обладава бившия пациент Карън (Боди Йоргенсен). Карън е сомнамбул, която търси отговори на отворените въпроси и мистерии на поредицата. Една нощ, докато е напълно заспала, Карън се лута в тъмнината и необяснимо се оказва пред болницата. Вратите към Кралството отново са отворени…

Режисьор на всички пет епизода на „The Kingdom Exodus“ („Кралството: Изход“) е Ларс фон Триер („Елемент на престъпление“, „Епидемично“, „Европа“, „Порейки вълните“, „Догвил“, „Нимфоманка“), който е и сценарист, наравно с Нилс Вьорсел („Елемент на престъпление“, „Епидемично“, „Европа“). В ролите са Боди Йоргенсен, Микаел Персбранд, Ларс Микелсен, Николай Лий Каас, Сорен Пилмарк, Гита Норби, Солбьорг Хьойфелд, Бригите Раберг, Тува Новотни, Дейвид Денкик, Александър Скарсгард, Николас Бро, Ида Енгвол, Даница Чурчич, Ейнс Албинус и др.

Премиерната дата е предвидена за тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *