Мненията на група хора са разнообразни и нюансирани, особено пък в толкова голяма група, колкото е групата на феновете на Marvel Cinematic Universe. Въпреки това не е трудно да се обобщи, че в момента Marvel преминават през най-трудния си период от – след грандиозния финал на предишните три фази, лесно се вижда, че в момента ентусиазмът е нисък, всичко, което излиза във фаза 4 е прието по-скоро хладно (разбира се, с изключение на „Спайдър-мен: Няма път към дома“), а скептицизмът към предстоящите проекти е почти толкова голям, колкото беше преди да видим „Железният човек“ през 2008 г.

Въобще не твърдим, че едно обявление може да промени тази тенденция, но въпреки това няма как да не стане огромна новина, когато беше официално потвърдено, че една от най-големите филмови звезди на планетата – Харисън Форд, се присъединява към MCU. Форд ще замени покойния Уилиям Хърт в ролята на генерал Тадеус Рос – Тъндърболт. Хърт се появи като Рос в множество MCU филми, винаги за кратко, но винаги запомнящо се, като един от малкото хора, които успяваха успешно да заплашват и контролират Отмъстителите. Лесно можем да видим как Форд ще влезе без проблеми в тази роля, да не говорим, че всеки млад актьор, който застава до него, го гледа с уважение и иска да получи одобрението му.

Оттук насетне започват спекулациите за това, до колко всъщност ще бъде обширна ролята му, защото предстоящите обявени проекти предполагат по-дълги появявания от Рос, отколкото сме виждали досега. Разбира се, най-вече ще го видим в предстоящия „Thunderbolts” – разказ за група от реформирани суперзлодеи, които са минали на страната на героите под менторството на Рос. Вече знаем, че това ще бъде филмът, който ще събере Себастиан Стан, Флорънс Пю, Уаят Ръсел, Джулия Луи-Драйфус и Дейвид Харбър.

Първото появяване на Форд в ролята обаче вече е потвърдено в „Captain America 4: New World Order“, където той ще се срещне с Антъни Маки в първото му пълнометражно появяване като новия Капитан Америка.

Дори и да става въпрос само за кратки, но заплашителни появявания, няма как да не се радваме. Харисън Форд е истинска икона, изиграл безсмъртни герои, които всеки фен на киното обича – една от последните филмови звезди от едно отминаващо време. Каквото и да е мнението ни за качеството на Marvel проектите напоследък, искаме да гледаме Форд колкото може повече, а още една иконична поп-културна роля ще бъде само „черешката на тортата“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Според мен това е тъпо решение защото Харисън Форд е възрастен и не му остава още много

    1. Ако планът на студиото е Форд да се появи на снимачната площадка за 1-2 дни и да заснеме няколко сцени, в които само ще говори (както беше с Уилям Хърт) не виждам проблеми. В последствие ако студиото го превърне в Ред Хълк както е в комиксите, ще има CGI какафония с лицето му и дубльори, така че проблеми във визуално и сценично отношение няма, въпросът е както ти казваш – да е здрав. Ийстууд е на 91 години и продължава…