Докато търпеливо седим и чакаме да дойде и нашия ред да видим „Glass Onion: A Knives Out Mystery”, за малко ще обърнем поглед към другия любопитен проект на Райън Джонсън, който скоро ще види бял свят и който отново е в жанра на мистерията – 10-епизодния сериал „Poker Face”.

Още в началото на миналата година споделихме, че Джонсън ще се се съюзи със страхотната Наташа Лион за сериал, който може жанрово да наподобява „Вади ножовете”, но ще има и съвсем друго усещане, заради факта, че в центъра събитията не е безупречния Беноа Бланк, а Чарли Кейл. Чарли, в чиято роля влиза Лион, има невероятната способност да знае винаги, когато някой лъже. Това очевидно е добра способност за някой, който разкрива престъпления, но както тя самата казва – много по-важно е да разбереш причините за лъжата. Специфичният неошлайфан чар на Лион се вижда във всеки кадър от тийзъра, който ще видите по-долу и ще последваме героинята ѝ във всякакви странни случки, както го правихме и в „Russian Doll”.

Другото вълнуващо е, че всеки от десетте епизода ще разказва различен случай на различно място, което позволява на впечатляващо количество гост-звезди да поемат епизодични роли. Би било сложно да изброим всички имена, които са включени в актьорския състав на сериала, но ще ви споменем само че Ейдриън Броуди, Джоузеф Гордън-Левит, Клои Севини, Тим Медоус, Клия Дювал и Рон Пърлман са само част от тях.

Ето го и тийзъра:

Ако поредицата „Вади ножовете“ е олицетворена от блясъка и изискаността на всички герои, то „Poker Face”  е „hillbilly“ варианта на whodunit жанра – всички изглеждат не просто обратното на богати и изискани, ами по-скоро все едно се занимават с дребни престъпления и само гледат да надхитрят другите. Естествено, във „Вади ножовете“ бързо става ясно, че всъщност няма нищо изискано в богаташите и те са също толкова дребнави и ужасни хора, каквито са всички останали, а тук подозираме, че ще се запознаем с любвеобилни герои, които просто се борят с живота, когато се срещат с Чарли. А Чарли с дрезгавия глас и сухо чувство за хумор е практически самата Наташа Лион, което е напълно достатъчно за нас.

Poker Face” е създаден от Райън Джонсън.

Сериалът ще започне на 26 януари, когато Peacock ще дебютират първите четири епизода.

pf_20221029

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *