Ева Грийн е една от най-красивите жени, които сме имали възможност да гледаме на големия екран, но за съжаление, скоро не бяхме попадали на качествен неин проект. Сега обаче излиза трейлър за филм в неочакван жанр, в който нямаме търпение да я видим.

Филмът се нарича „Nocebo“ – обратен на плацебо ефект, при който негативните очаквания на пациента към лечението го карат то да бъде по-неефективно. С трейлъра по-долу ще разберете колко подходящо заглавие е това, но първо ще се запознаем с сюжета. Модна дизайнерка страда  от мистериозно заболяване, когато на вратата ѝ се появява домашна помощница, която тя не помни да е наемала. Освен веща в домакинската работа, помощницата сякаш притежава и лечителска дарба и обещава на главната героиня, че ще се справи с каквото и да е това, което я мъчи. Съпругът обаче изглежда все по-разтревожен и недоверчив към новодошлата, която пък с нищо не му отстъпва.

Трейлърът страхотно показва психологическия колапс, който героинята на Ева Грийн преживява. Напрежението се покачва, репетитивната музика си върши работата, а все по-странните кадри се преследват един през друг, както вероятно го правят и в главата на героинята. Марк Стронг очаквано стои на място едновременно като любящ съпруг, който обаче е способен на изблици на насилие – гледали сме го и преди в подобни роли и нямаме съмнение, че ще се справи и с тази.

От доста време не сме гледали трейлър за филм, чиято развръзка сме толкова любопитни да разберем – дали всичко е в главата на дизайнерката, дали съпругът е прав да се притеснява или пък бавачката и фолклорните ѝ лечения са параван за нещо по-страшно? Платформата за жанрово кино Shudder ще ни предложи отговорите съвсем скоро.

noicebo-poster-20221005

Nocebo” е режисиран от Лоркан Финеган, по сценарий на Гарет Шанли. Двамата вече работиха успешно заедно по добре приетия „Vivarium“. В главните роли са Ева Грийн, Марк Стронг и Чай Фонасиер.

Филмът ще бъде пуснат в избрани кина и в платформата Shudder на 4 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *