Джеймс Уан  и продуцентската компания Blumhouse обединяват усилията си, за да ни представят едни нов технологичен хорър-трилър. Комбинацията между обсебен изкуствен интелект и оживяващи кукли не е най-новата и оригинална идея, но, както мъдри хора са казали, всичко е в презентацията.

Филмите на Уан, а и почти всичко продуцирано от Джейсън Блум, разчитат предимно на така наречените „jump scares“ за сметка на психологическия ужас. Те дори често загърбват истинският страх за сметка на добре подготвен момент на временна уплаха. Съдейки по първите кадри от съвместния им проект „М3ГАН“ („M3GAN”), то тази тенденция едва ли ще бъде нарушена.

Вижте рекламата и вие:

Признаваме си, че има няколко наистина добри момента, но цялостната атмосфера не успява да ни спечели чак толкова, че да ни накара да очакваме „М3ГАН“ с интерес. Дори Чъки вече премина през фазата на полуделия изкуствен интелект със своя римейк, та този филм наистина трябва да се постарае със страшните сцени, за да компенсира по-изтъркания си сюжет. Ето какво гласи официалният синопсис:

Тя е чудо на изкуствения интелект. Тя е кукла в реален размер, която е програмирана да бъде най-добрият компаньон на децата и най-добрият приятел на родителите. Разработена от брилянтната Джема (Алисън Уилямс), М3ГАН може да слуша, да наблюдава и да се учи, превръщайки се в приятел, учител и защитник на детето, към което с което е свързана. Когато внезапно се оказва настойник на осиротялата си 8-годишна племенница Кади (Вайълет МакГроу), Джема се чувства ужасно несигурна и неподготвена да бъде родител. Под сериозно напрежение в работата, Джема решава да събере прототипа на М3ГАН с Кади, в опит да разреши и двата си проблема едновременно – решение, което ще има невъобразими последици.

Вижте и официалния плакат на филма:

meganposter720221012

Режисьор на „М3ГАН“ („M3GAN”) е Джерард Джонстън („Housebound”), а сценарият е дело на Акила Купър („Злокобен”, „Монахинята 2”), по идея на Джеймс Уан, който е продуцент, наравно с Джейсън Блум. В ролите са Алисън Уилямс, Вайълет МакГроу, Рони Ченг, Брайън Джордан Алварс, Джен Ван Епс, Лори Дънджий, Стефани Гарно-Монтен и др.

Премиерата е насрочена за 13 януари 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

    1. take that back! М3ГАН ще е фън. не гледа ли Malignant?

    2. “Malignant” е злокачествено образувание върху и без това амортизирания от политическо дупене гъз на мейнстрийма.

    3. „Казана дума – хвърлен камък“ са казали хората. Та нищо не взимам назад – филмът ще смуче. Виж, ако на теб ти хареса – супер, радвам се. Malignant имаше добри неща в себе си, но той е режисиран от Уан, докато тук Уан просто „продуцира“ и не е случайно, че филмът излиза януари. Отделно, трябва ли качеството на следващия проект да се определя на базата на предишния? Помисли малко!

    4. аз не визирам Уан. тоя филм е от сценариста на Malignant. това ме заинтригува. и трейлърът изглежда като безсрамен абсурд по същия начин като онзи филм, затова мисля, че ще ме изкефи поне малко.

      „трябва ли качеството на следващия проект да се определя на базата на предишния?“ аз по-смислен начин не виждам.

  1. Добро е. Аз пък съм фен на точно такъв тип ужаси от малък. За Malignant имах забележка само към актьорите. Ако главните роли бяха поверени примерно на Оливия Уайлд и Итън Хоук щеше да е друго 🙂