Историческата драма „The Crown” регистрира страхотен изблик на подновена популярност в дните след смъртта на Елизабет II. Сега сериалът се завръща и с пети сезон, който още повече приближава фикционализирания разказ към историческите събития, заради което гранд-дамата на английската сцена Джуди Денч реши да ги критикува наскоро („скандалът“ не е толкова важен, важното е, че когато Денч говори, Netflix слушат и са добавили допълнителни разяснения, че сериалът е въобразена възможност за това, какво би могло да се е случило зад кулисите в кралското семейство.)

Но обратно към съществената част – петият сезон на „The Crown” прави поредния за сериала скок напред във времето и ще разкаже историята на английското кралско семейство през 90-те години. Най-важното събитие в този период, естествено, е разпадането на брака на Чарлз и Даяна, реакцията на семейството и последвалата смърт на „принцесата на народа“.

Новите актьори, поемащи ролите, са Имелда Стаунтън като Кралицата, позната на всички като най-ужасния злодей в „Хари Потър“ – професор Ъмбридж. Принц Филип вече е изигран от Джонатан Прайс, Доминик Уест е принц Чарлз, страхотната Елизабет Дебики поема ролята на принцеса Даяна. Кастът е допълнен от Лесли Манвил като принцеса Маргарет, Джони Лий Милър като Джон Мейджър и Оливия Уилиямс като Камила Паркър Боулс.

Вижте трейлъра сега:

Напълно е разбираемо, че голямата пикантерия в този период са Чарлз и Даяна и трейлърът се фокусира върху тях. Вероятно това е и причината много нови хора да продължават да се включват към „The Crown”, както и (несъмнено) реалните събития около кралското семейство. За феновете от самото начало обаче, определено най-интересното е прогресията на Кралицата като монарх, както и колко сериозно Филип е уседнал в ролята си на консорт и дори дава насоки на Даяна за отговорностите ѝ в подобна роля. Освен това няма как да отречем, че виждаме Чарлз в нова светлина сега, когато чуваме към него насочени думите „като бъдещ крал“.

thecrown-poster_20221023

The Crown” e създаден от Питър Морган.

Всички епизоди от петия сезон ще бъдат пуснати в Netflix на 9 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *