Както не бяхме гледали великия Крисчън Бейл от 2019, така тази година вече имахме възможност да се насладим на две негови роли и получаваме първи кадри от трета. Каквито и да са различните мнения за „Тор: Любов и гръмотевици” и „Амстердам“ мислим, че за таланта и отдадеността на Бейл противоречие няма, а сега ще имаме възможност да го гледаме в нова светлина и нов контекст, в каквито до момента не сме го виждали.

Естествено, говорим за „The Pale Blue Eye” – дългоочакваният трети проект на Бейл и Скот Купър. Наскоро излезе първа снимка, а сега дебютират нови кадри и най-сетне кратък тийзър, който смятаме, че перфектно изгражда именно атмосферата, която се надявахме да има този проект. Преди да ви ги покажем обаче искаме набързо на припомним, че „The Pale Blue Eye” разказва за пенсионирания детектив Аугустус Ландор, нает да разкрие убийството на млад кадет във военната академия Уест Пойнт през 1830 г. Той е затруднен от кода за мълчание на останалите кадети, заради което трябва да се упове на единствения от тях, който има желание да му помогне – младеж, който ще бъде познат на целия свят – Едгар Алан По.

Предлагаме ви първо да видите тийзъра, който можем да определим точно като притещаващ „Едгар Алан По атмосфера“.

Сигурни сме, че наистина атмосферата, поставена на фона на собственото произведение на По, което вдъхновява и заглавието на филма, ще са най-обсъжданите части от тези първи реклами. И това е напълно заслужено. Естетиката на Едгар Алан По е установена, разпознаваема и специфично негова, няма как филм, в  който той е главен персонаж, да не я поддържа – би било срамота.

Ще ни е интересно обаче да видим и другия аспект – разкриването на мистерията, така наречения и много разпространен напоследък израз „whodunit”, който самият Скот Купър използва, когато описва новия си проект. Режисьорът казва, че това е едновременно мистерия, история за баща и син, както и „origin” история на Едгар Алан По. Със сигурност нямаме търпение да видим как всички тези елементи се съчетават и въпреки че ни е много странно и тази година кога се изниза, „The Pale Blue Eye“ ще е една от причините да чакаме с нетърпение началото на следващата.

В добавка вижте и първите снимки на поддържащите герои, изглеждащи перфектно в костюмите на епохата, изиграни от страхотни актьори като Тоби Джоунс, Джилиън Андерсън, Робърт Дювал и др.

The-Pale-Blue-Eye-First-Look-01-1536x1023 The-Pale-Blue-Eye-First-Look-02-1536x1023 PBE_20211215_07484_R_f-1536x848 The-Pale-Blue-Eye-First-Look-03-1536x1023 The-Pale-Blue-Eye-First-Look-04-1536x1023 The-Pale-Blue-Eye-First-Look-05-1536x1023 pb1_20221028

The Pale Blue Eye“ е  режисиран от Скот Купър („Извън пещта“, „Hostiles“), адаптирал сам сценария от едноименния роман на Луис Баярд. В ролите са Крисчън Бейл, Хари Мелинг,  Джилиън Андерсън, Луси Бойнтън, Шарлот Генсбур, Тоби Джоунс, Робърт Дювал, Тимъти Спол и др.

Филмат ще има лимитиран рилийз в кината от 23 декември, а от 6 януари ще бъде достъпен в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *