Покрай новината за Джо Пеши и първата снимка от „Bupkis” се сетихме, че не сме отразили една доста любопитна информация от последните няколко дни, а именно, че великият Мартин Скорсезе ще продуцира и ще режисира първите два епизода на сериал „Бандите на Ню Йорк“ („Gangs Of New York“), създаден за Miramax Television от Брет Ленърд („Shantaram“).

Сериалът няма да следва събитията (нито ще има герои) от оригиналния филм на Скорсезе от 2002 година, но също като него ще бъде базирани на книгата „The Gangs of New York“ на Хърбърт Осбъри от 1927 г., която разказва историята за възходът и падението на различни, съперничещи си банди от средата до края на XIX в. – преди утвърждаването и доминацията на италианската мафия в Америка.

Скорсезе отдавна има интерес към сериал по „Бандите на Ню Йорк“ и разработването на такъв беше обявено още през 2013 година от Miramax и GK Films, като се говореше, че историята ще проследява банди не само в Ню Йорк, но и в други градове като Чикаго и Ню Орлиънс. Тогава Скорсезе сподели:

Тази ера от американската история и наследство са богати на герои и истории, които не бихме могли да изследваме напълно в двучасов филм. ТВ сериал ще ни даде времето и творческата свобода да вдъхнем живот на този колоритен свят с всичкото влияние, което е оказвал и продължава да оказва и сега върху нашето общество.

Ние сме големи фенове на „Бандите на Ню Йорк“ – смятаме, че Бил „Касапина“ Кътинг е сред най-паметните злодеи в киното, а ролята на Даниел Дей-Луис една от най-добрите в историята – и с удоволствие ще се потопим отново в този свят, под вещото ръководство на Мартин Скорсезе. Наред със Скорсезе, в списъка с  изпълнителните продуцент се включват Брет Ленърд, Рик Йорн и Крис Донъли.

Ще се ослушваме за подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *