Когато видяхме, че е излязъл нов трейлър на „Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths” първоначално не бяхме сигурни, че искаме да го гледаме, камо ли пък да го споделяме. Първият тийзър беше толкова перфектно построен, не казващ нищо и в същото време носещ цялата съноподобна атмосфера на филма на Алехандро Гонзалес Иняриту, че се притеснявахме, че всякаква реклама след това ще започне да ни разказва прекалено много от сюжета и ще ни развали крайното изживяване. С радост споделяме, че сгрешихме, новата реклама е също толкова атмосферна и особена, колкото и първата, за това и с удоволствие ще я обсъдим.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths” разказва за журналист и документалист, който живее дълги години в Лос Анджелис, но след като получава престижна награда се завръща в родното си Мексико. Той е преследван от всякакви тревожности за това къде и дали принадлежи въобще някъде, тъгува за дома и в същото време не го разпознава. Филмът си поставя много цели, да бъде носталгична комедия и епично лично пътешествие едновременно, да изследва националната и личностната идентичност като идеи, с които артистът се бори едновременно и трябва да съчетае в една цялостна личност.

От кадрите, които ще видите в трейлъра, не можем да сме сигурни дали тези цели са постигнати, но със сигурност са изследвани приказно красиво и иновативно. Вижте го сега:

Обсебени сме от начина, по който тревожностите и дискомфорта, които героят изпитва, са визуализирани като съноподобни странности, в които уж ежедневни сцени като седенето в автобус за секунда се променят и изведнъж се превръщат в нещо необяснимо. Не че сме имали някакво съмнение въобще, Алехандро Гонзалес Иняриту и страхотно талантливият му оператор Дариус Конджи („Деликатесен“, „Седем“, „Uncut Gems”) със сигурност са построили визуален пир.

Определено сме любопитни дали всички тези странни и дълбоко метафорични кадри ще се съберат в кохерентен сюжет или пък ще са оставени така, като поредица от усещания и случки, които изследват героя много повече като емоционално същество, отколкото действащо и наративно структурирано. Добре знаем, че вторият подход може да бъде много дразнещ за много хора (пък и за нас, когато е използван само като самоцелен артистизъм), но в същото време знаем, че майстор като Иняриту може и да е конструирал основно емоционална творба, която да ни омае с подсказките си, с това, което намеква и внушава, а не с това, което казва.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths” е написан и режисиран от Алехандро Гонзалес Иняриту. В главните роли са Даниел Хименес Качо, Гризелда Сицилиани, Химена Ламадрид и Икер Солано.

Филмът ще има премиера в определени кина на 18 ноември, след което ще бъде пуснат в Netflix на 16 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *