wndelwild1720221012

Хенри Селик не е правил филм от 2009 година. Може би това се дължи на спадащата популярност на stop-motion анимацията, а може би е свързано с взискателния му характер и трудността на този тип продукции, но във всеки случай неговият следващ проект пристига много по-късно, отколкото ни се искаше. И въпреки това не можем да не се вълнуваме за „Wendell & Wild“, който обединява майстора, отговорен за ужасяващите приказки „The Nightmare Before Christmas“ и „James and the Giant Peach“, с един от най-популярните, залагащи на оригинални идеи творци в хоръра днес, Джордан Пийл.

Вижте новия трейлър тук:

Изглежда чаровно, развлекателно и креативно. Какво повече можем да кажем?! Когато става въпрос за въображението на Селик, ние автоматично сме заинтригувани. „Wendell & Wild“ определено ни напомня на последния му шедьовър „Коралайн“, чийто протагонист също беше момиченце, което навлиза в някакъв демоничен свят. Онзи филм беше ефективен хорър за деца, но и с приятно чувство за хумор, и всичко от този трейлър ни дава надеждата, че тук ще видим нещо подобно.

Официалния синопсис на „Wendell & Wild“ гласи:

Двама хитри братя демони, Уендъл и Уайлд, правят сделка с 13-годишната любителка на пънк-рока Кат Елиът, за да могат да напуснат Подземния свят и да изживеят мечтите си в Земята на Живите.

Единственото, което ни притеснява, е че Хенри Селик, който и преди е експериментирал с компютърните технологии, тук привидно е решил да наблегне силно на CG „подобренията“ върху stop-motion фигурките. Има нещо в движенията на устите и гладкостта на лицата им, което премахва от чара на тези физически творения, движещи се пред очите ти. Но въпреки това имаме надеждата, че „Wendell & Wild“ ще бъде един прекрасен подарък за Хелоуин.

wndelwildposter20221012

Wendell & Wild“ е режисиран от Хенри Селик. Сценарият е от Селик и Джордан Пийл (който е и продуцент), и е базиран на непубликувана книга от Селик и Клей Чапман. Пийл се обединява отново с Кийгън Майкъл-Кий, за да дадат гласовете си на братята демони от заглавието. В актьорския състав също така са и Анджела Басет, Джеймс Хонг, Винг Реймс и Лирик Рос като главната героиня.

Премиерната дата е 28 октомври, само по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *