Вчера, 15 октомври, на филмовия фестивал в Лондон се състоя премиерата на първите два епизода на очаквания от насThe English” – новия минисериал на създателя на „The Honorable Woman” и „Black Earth RisingХюго Блик, описван като „епичен уестърн, който разглежда темите за идентичността и отмъщението и разказващ уникална и завладяваща притча за раса, власт и любов“.

Припомняме, че действието в „The English“ се развива през 1890 г., а историята проследява аристократката от Англия, лейди Корнелия Лок, и бившия разузнавач от кавалерията, поуни индианеца Илай Уип, които се срещат в сърцето на Америка, за да прекосят изпълнена с насилие територия, изградена от мечти и кръв. И двамата имат ясно усещане за съдбата си, но никой от тях не осъзнава, че то се корени в общото им минало. Те трябва да се изправят пред все по-ужасяващи препятствия, които ще ги изпитат до предела им (физически и психически), като всяка преодоляна трудност ги приближава до крайната им цел – новия град Хоксем, Уайоминг. Именно тук, след като местният шериф Робърт Маршал и младата вдовица Марта Майерс разследват поредица от странни и зловещи неразкрити убийства, тяхната преплетена история ще се разкрие в пълна степен и те ще се изправят лице в лице с бъдещето, което трябва да живеят.

В главните роли влизат Емили Блънт и Часкей Спенсър, а компания им правят големи имена като Стивън РейТоби ДжоунсРейф Спол и Киърън Хайндс. Вижте ги в новия трейлър на сериала, който дебютира по повод на вече състоялата се премиера в Лондон.

Трябва да признаем, че този трейлър ни хареса по-малко от предишните и ако трябваше да съдим само по него, вероятно нямаше да искаме да гледаме „The English“. Сериалът обаче ни е любопитен по ред причини – част от тях са, че е уестърн с мистерия с убийства, кърваво отмъщение и е с участие на любимата ни Емили Блънт – и няма да се откажем да му хвърлим око само защото една реклама не ни е впечатлила кой знае колко. Стискаме палци само историята да е органична, автентична и брутална, а не най-важното нещо да е „Посланието“ – не ни се гледат истории в миналото натоварени и изкривени от модерни социално-политически адженди.

theeglishposter320221015

Режисьор и сценарист на „The English“ е Хюго Блик („Black Earth Rising“, „The Honorable Woman“), а в ролите са Емили Блънт, Часкей Спенсър, Стивън Рей, Тоби Джоунс, Рейф Спол, Киърън Хайндс, Том Хюс, Валери Пакнър и др.

Премиерата на сериала беше вчера на Лондонския филмов фестивал, а за масовата публика ще се появи на 10 ноември по BBC Two и BBC iPlayer и на 1 ноември по Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *