Един от многото филми, които очакваме с нетърпение през тазгодишния награден сезон, е „Синът“ („The Son”) на Флориан Зелър, който ще имаме възможност да видим премиерно след броени дни – на фестивала Синелибри. Той не е продължение на „Бащата“, който ни разби преди две години, но отново е адаптация на собствената пиеса на Зелър, затова е нормално, че се разглежда като своеобразно продължение, което отново ще изследва сложни семейни взаимоотношения и оплетените в тях герои.

Припомняме, че „Синът“ разказва за Питър, в чиято роля ще видим Хю Джакман. Той живее с младата си партньорка Бет (Ванеса Кърби) и бебето им, когато на вратата му се появява бившата му съпруга Кейт (Лора Дърн), която води синът им тийнейджър, който има тежки поведенчески проблеми. Животът на Питър се усложнява неимоверно, когато трябва едновременно да се погрижи и подкрепи първородният си син, да продължи да гледа новото си семейство и работата си, която изисква все повече внимание, както и да се примири с отношенията със собствения си баща, който пък ще бъде изигран от великия Антъни Хопкинс.

Вижте новият трейлър сега:

Когато гледахме предишния трейлър ни направи впечатление, че фокусът на „Синът“ ще бъде върху сложните герои, въвлечени в тази драма, което прави впечатление и в тази реклама. Докато обаче предишната беше сякаш по-фокусирана върху фрактурите във връзките между героите и гнева и тъгата, които те причиняват, тук сякаш се търси баланса между негативните емоции и нежността и старанието на героите да поправят отношенията си или поне да ги задържат. Гняв отново има, виждаме и тъгата, породена от безсилието, както и надеждата въпреки това бездните между героите да бъдат преодолени.

Не сме пропуснали доста хладните отзиви, които филмът предизвика след световната си премиера на фестивала във Венеция. Дори и в крайна сметка да се съгласим с критиките, със сигурност искаме да преценим сами за себе си, пък и този ансамбъл от страхотни актьори няма как да го пропуснем.

thesonposter20221019

Синът” („The Son”) е режисиран от Флориан Зелър, който адаптира собствената си пиеса с помощта на Кристофър Хамптън. В главните роли са Хю Джакман, Лора Дърн, Ванеса Кърби, Антъни Хопкинс и Зен МакГрат.

Широката кинопремиера е на 11 ноември, но първата прожекция у нас ще бъде в Зала 1 на НДК на 21 октомври от 19:00 ч.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *