През изминалата година феновете на наближаващото шейсет години телевизионно предаване „Doctor Who” бяха зарадвани от новината, че Дейвид Тенант ще се завърне в иконичната роля по случай специалните епизоди през 2023 г. Това, което никой не предположи, е, че той няма да бъде десетия Доктор, който всички познават, а изцяло ново превъплъщение.

По-рано тази седмица Крис Чибнал и Джоди Уитакър си казаха сбогом с огромната фен база посредством традиционния прощален епизод, в който Докторът регенерира в своята нова самоличност. Именно тук дойде голямата изненада, защото тази нова самоличност беше именно Дейвид Тенант. Предварително обявеният по-рано през годината Шути Гатуа очевидно няма да поеме веднага щафетата от Джоди Уитакър, а остава за номер петнадесет.

The Power of the Doctor”, както бе озаглавен въпросният последен епизод за тринадесетия доктор, беше и най-силното нещо, което Крис Чибнал успя да сътвори през всичките тези години като шоурънър на сериала. Серията с час и половина времетраене включваше камео участия от цели четири стари доктора – номера 5, 6, 7 и 8 (Питър Дейвисън, Колин Бейкър, Силвестър Маккой и Пол Макган респективно) – както и появи на Дейвид Брадли, който замени Уилям Хартнел като първия Доктор, и Джо Мартин като неизвестен все още Доктор. Това обаче не е било достатъчно и епизодът също така радва почитателите и на спътниците на безсмъртния пътешественик. С по-големи роли са Софи Алдред и Джанет Фийлдинг като Ейс и Тийгън, а на финала виждаме Бони Лангфорд, Кати Маннинг и деведесет и осем годишния Уилям Ръсел, който е делил екрана със самия Уилям Хартнел във втория сезон на оригиналните серии през 1965 година.

С кратък тийзър, който може да видите по-долу, „Doctor Who” обещава да се завърне след точно една година и да отпразнува своите шейсет години от премиерата си на малкия екран. Дейвид Тенант и Катрин Тейт ще се завърнат за три специални епизода, които да поставят основите за появата на Шути Гатуа през 2024 година.

Тези петнадесет секунди ни дават кратък поглед върху въпросните серии. Успяваме да видим споменатите Тенант и Тейт в титулярните роли, но също така получаваме и първи поглед в действие върху един от основните злодеи, изигран от Нийл Патрик Харис, както и към самия Гатва като по-следващия Доктор.

Ето какво споделя и Ръсел Т. Дейвид, който, за радост на всички фенове, се завръща като шоурънър на сериала:

Ако сте си помислили, че появата на Дейвид Тенант е шокираща, то имаме още много изненади подготвени за вас. Пътят до петнадесетия Доктор на Шути Гатуа е изпълнен с мистерия, ужаси, роботи, марионетки, опасност и забавление. А как всичко това е свързано със завръщането на прекрасната Дона Нобъл? Как, какво, защо? Даваме ви една година да гадаете, след което ще отприщим целия Ад.

За финал ще ви оставим с „трогателната” финална сцена на Джоди Уитакър и нейната регенерация от „The Power of the Doctor”.

Doctor Who” ще се завърне през ноември месец 2023 година, за да отпразнува своята шейсет годишна история.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *