В началото на месеца ви представихме снимка на новия Пинхед, изигран от транс актрисата Джейми Клейтън, както и още няколко кадъра от предстоящия „Hellraiser” по Клайв Баркър. Тъй като остават по-малко от три седмици до премиерата, от Hulu решиха, че е време да зарадват феновете с първия трейлър.

Припомняме ви, че тази версия на филма няма да бъде рестарт на поредицата, както и нова адаптацията на новелата „Hellbound Heart”, а просто поредна история в света на „Hellraiser”. Авторите са избрали този подход, защото, както режисьорът Дейвид Брукнър сподели, някои неща просто не могат да бъдат подобрени.

Вижте и самата реклама преди да споделим нашето мнение:

Признаваме си, че не сме толкова впечатлени от видяното, колкото ни се искаше. Със сигурност изглежда по-добре от над половината филми във франчайза, но това едва ли е толкова изненадващо. Промените по пъзел кутията въобще не ни допадат, както и гласът на Джейми Клейтън, която е далеч от нивото на Дъг Брадли. Самите тела на показаните ценобити, в това число и Пинхед, изглеждат стерилно и прекалено изкуствено, сравнени с огромна част от своите събратя в останалите части. Това, което трябва да изглежда като разкъсана плът и подаващи се вътрешности, седи като пластмасова „броня” върху тялото. Липсва ни и прекрасния черен плащ, който Дъг Брадли носеше, но това е по-скоро наш каприз. Все пак се надяваме филмът да не е пълно разочарование и да има достатъчно gore със своя R рейтинг, както и сравнително интересен сюжет.

Hellraiser” ще разказва историята на млада Райли, която се опитва да се пребори с пристрастеността си към наркотиците, но вместо това попада на древна пъзел кутия. Тя дори и не подозира, че въпросната кутия има за цел да призовава ценобитите – група от садистични свръхестествени създания от друго измерение.

Вижте официалния плакат на филма, както и още няколко снимки:

hellrizer-1-bb5668b9da hellrizer-2-bb5668b9da hellrizer-3-bb5668b9da hellrizer-4-bb5668b9da
hellrizer-poster-1-bb5668b9da

Това ще е единадесетият филм в „Hellraiser” франчайза и ни се иска поне малко да върне славата и интереса към Пинхеад, които заслужава. Ако не той, ще трябва да почакаме и сериала, по който се работи вече от няколко години.

Hellraiser” е режисиран от Дейвид Брукнър по сценарий на Бен Колинс и Люк Пьотровски. Самият Клайв Баркър се е включил като продуцент. В ролите ще видим Джейми Клейтън, Одеса Азион, Адам Фейсън, Горан Вишнич, Дрю Старки, Брандън Флин, Джейсън Лилийс, Селина Ло, Закари Хинг, Кит Кларк и други.

Филмът ще дебютира по Hulu на 7 октомври тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *