Когонада
Когонада

Въпреки че е много рано за класации на филмите на 2022, подозираме, че един от тези, за които дълго време ще говорим на хората, които не са го чували, е „After Yang” на Когонада. „After Yang” e страхотно нежен, прочувствен и меланхоличен филм, който взима история за едно семейство и успява да ѝ придаде множество значения за идентичност, култура и традиции и за това какво е да бъдеш човек, като междувременно никога не забравя, че това е историята на едно истинско семейство и тя трябва да бъде третирана като такава. Филмът е страхотен, заради което се обръщаме с невероятен интерес към следващия ангажимент на режисьора.

А следващият му проект ще бъде в колаборация не с кого да е, а носителката на „Оскар“ Клои Жао, чието име вече е познато на всички киномани – от комикс фенове до инди-фестивалната публика. Двамата ще работят заедно по сериал, който ще разкаже истинска трагична история, за която веднага се вижда колко много би спечелила от лекия и нежен, а същевременно страхотно прозорлив подход на Когонада в режисьорския стол. Жао ще бъде изпълнителен продуцент.

v_20220918

Става дума за бруталното, расово мотивирано убийство на Винсент Чин – американец от китайски произход, който е убит четири дни преди сватбата си от двама мъже, които погрешно решават, че той е японец и го обвиняват за подема на Япония в автомобилната индустрия и тяхната загуба на работа като резултат. Извършителите са заловени и са им поставени минимални присъди през 1982, което от своя страна става повод за нова борба за граждански права в Америка.

Изпълнителката на завещанието на Винсент Чин казва:

Когонада е перфектният режисьор, който да улови значимата история на Винсент, заради неговата дълбоко проникваща в сърцето на историята визия, която едновременно разбужда интереса и устоява изпитанието на времето.

Когонада („Columbus”, „Pachinko”) ще режисира засега неозаглавения мини-сериал по сценарий, написан от Кристофър Радклиф („The Strange Ones”), а Клои Жао ще бъде изпълнителен продуцент.

За момента не е обявена точна дата за начало на снимките.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *