Обикновено, когато чуем Ню Орлиънс, си представяме вълнуващата комбинация от джаз, вуду и фестивала Марди Гра, които най-често ни се представят във филмите, ситуирани в един от най-интересно изглеждащите американски градове. В новия филм на Ана Лили Амирпур обаче, тя ще ни представи друга страна на града, а подозираме и на актьорите и жанра, с който се е захванала, както го е правила и в двата си предишни проекта „A Girl Walks Home Alone at Night” и „The Bad Batch”.

Новият ѝ филм се нарича „Mona Lisa and the Blood Moon” (когато първо споделихме новината за проекта беше просто „Blood Moon”) и ще бъде смес от криминална и свръхестествена история, тъкмо навреме за хелоуинския сезон. Разказът проследява стриптийзьорка и самотна майка, която случайно се среща с тийнейджърка, избягала от лудница за опасни престъпници, която на всичкото отгоре притежава свръхестествени способности. Самотната майка вижда възможност да помогне на младата жена, а едновременно да се възползва от нея, за да заработи допълнителни пари.

Така сухо преразказан сюжетът, признаваме, не звучи особено грабващо, но голямата притегателна сила на този филм със сигурност е във впечатляващата му визия, заради което предлагаме да видите първия трейлър:

Когато „Mona Lisa and the Blood Moon” беше показан за първи път на миналогодишния фестивал във Венеция, критиците му дадоха като цяло средни оценки. Този трейлър обаче ни кара да си мислим, че дори и филмът да не е повече от сумата на отделните му части, те сами по себе си ни изглеждат повече от достатъчна причина, че да му дадем шанс. На първо място определено е визията, всички тези неонови цветове, които едновременно подсказват забавление и сякаш нещо мръсно и загадъчно се крие в тъмното. Освен това признаваме, че сме изключително любопитни да видим Кейт Хъдсън в тази роля, имайки предвид колко години подред я гледахме само в сладникави романтични комедии.

Mona Lisa and the Blood Moon” е написан и режисиран от Ана Лили Амирпур. В главните роли са Джеон Джунг-сео, Кейт Хъдсън, Крейг Робинсън, Ед Скрeйн и Еван Уайтен.

Филмът ще излезе едновременно в кината и на video-on-demand на 30 септември.

Fa7LJ-hacAENRM7 mona_lisa_and_the_blood_moon-697926267-large

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *