Началото на октомври месец се очертава да бъде препълнено с интригуващи заглавия за почитателите на хорър жанра. Отделно седмият ден от месеца сам по себе си ще прелива от кървави забавления. След като ви споделихме, че новата версия на „Hellraiser“ и четвъртият сериал на Майк Фланаган за Netflix „The Midnight Club“ ще дебютират тогава, сега добавяме още една телевизионна адаптация, бореща се за същия времеви слот. Става дума за вампирската драма „Покани ме да вляза” („Let the Right One In”)  на шведския писател Йон Айвиде Линдквист, която американската компания Showtime са адаптирали за малкия екран.

През юли месец видяхме тийзър, който ни показа достатъчно, но сега все пак е време да надникнем по-дълбоко в живота на младата Ели и нейния баща Марк. Вижте новата реклама, две седмици преди официалната премиера:

Припомняме ви, че това е третата адаптация на мрачния роман на Линдквист, както и втора американска такава. От друга страна ще е първата поява на малкия екран и се надяваме исторята да не бъде разводнена прекалено много, за да могат да попълнят времетраенето на всичките си десет епизода. През 2008 година се появи шведският „Let the Right One In” („Låt den rätte komma in”), който някои от нас считат за един от най-добрите вампирски филми въобще със своята мрачна и потискаща атмосфера. Две години по-късно, през 2010-а, Мат Рийвс се опита да повтори успеха, но, макар и сравнително адекватен, неговият „Let Me In“ не успя да достигне класата на шведски си събрат. Нямаме търпение да видим какво са ни подготвили Showtime този път.

Десетте епизода на „Let the Right One In” ще проследят живота на Марк и неговата дъщеря Елинор. Вече десет години те се опитват да живеят труден и изпълнен с насилие живот, след като тя е ухапана от вампир. Заключена завинаги в тялото на дванадесет годишна, Елинор живее затворен живот, излизайки само нощно време. Баща ѝ в същото време се опитва да прави всичко възможно да осигури нужната кръв, която ѝ е необходима да живее.

Изпълнителен продуцент, сценарист и шоурънър ще е Андрю Хиндерейкър („Penny Dreadful”). Режисьор на пилотния епизод, както и на поне още няколко, ще е Сейт Ман („Homeland”, „Raising Dion”). В ролите ще видим Деймиън Бишир, Аника Нони Роуз, Грейс Гъмър, Мадисън Тейлър Бейз, Кевин Керъл и други.

Премиерата е насрочена за 7 октомври по Showtime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment