С идването на есента вече изцяло обръщаме поглед към новите филми, които често са най-интересните за годината – тези, за които от множество места чуваме, че са разбили публиката и критиците на фестивалите, но чак сега достигат до широкото си разпространение, с надеждата да останат за по три месеца в съзнанията на членовете на „Академията“.

Един от тези филми, които следим с голям интерес, е „Bones & All” на Лука Гуаданино. Разбира се, щяхме да се интересуваме от проекта дори и само заради името на режисьора, но предвид, че това е новата колаборация на италианеца с Тимъти Шаламе, просто няма как да го изпуснем. Добавяме към това и факта, че „Bones & All” получи само суперлативи след премиерата си на фестивала във Венеция и вече знаем, че това наистина ще бъде едно от кино събитията на годината.

Припомняме, че „Bones & All” ще разкаже нестандартна любовна/канибалска история за порастването, в чийто център е Марън, която тръгва на пътешествие в търсене на бащата, когото никога не е виждала. Тя се надява, че той ще може да ѝ даде отговор на въпроса защо тя изпитва непреодолимата нужда да убие и изяде всичките си близки. По пътя Марън се среща с друг младеж, живеещ на границите на обществото – Лий, с когото откриват много общо помежду си.

Вижте трейлъра сега:

Както винаги, първо забелязваме естествената светлина, цветовата гама и чистата красота на всеки кадър, който Лука Гуаданино режисира. Страхотно направеният трейлър обаче с „You Want It Darker“ на Ленард Коен на фона успява да се фокусира с впечатляващ баланс едновременно между нежността на историята и нейните хорър елементи. И забелязахте ли Майкъл Стулбарг без брада?! Нямаме търпение да видим този път той какъв акъл ще дава на Шаламе, след незабравимата му реч в любимия ни „Призови ме с твоето име“.

bones-and-ll-20220930

Bones & All” е режисиран от Лука Гуаданино по сценария на Дейвид Кайганич, който адаптира романа на Камил ДеАнджелис. В главните роли са Тейлър Ръсел, Тимъти Шаламе, Марк Райлънс, Андре Хоранд, Клои Севини, Майкъл Стулбарг, Дейвид Гордън-Грийн и Джесика Харпър.

Премиерата е насрочена за 23 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *