1_ZiA-wuW1Yp82B6qPT1IA0Q

Около три години след като споделихме новината за Чарли Хънам, който поема главната роля в екранизацията на „Шантарам“ („Shantaram”), вече идва моментът на истината – ще бъде ли харесан готовият сериал от огромния брой почитатели на романа или ще го заклеймят за вечни времена. По принцип част от екипа на Операцията е почитател на постоянството и трудолюбието на Хънам и макар да не можем да го наречем „бляскаво-талантлив“, следим появите му в различни проекти през годините и определено ни влияе пристрастието към „Sons of Anarchy” на FX. Времето си минава, русият „младеж“ вече прехвърли 4 десетилетия и някак си му подхожда да се впусне в турбулентната история на Грегъри Дейвид Робъртс, който преживява какво ли не пред годините, преди да реши да опише съдбата си в световния бестселър.

Работата по сериала „Шантарам“ беше спряна през 2020 година, подобно на много други проекти, но и заради недовършени сценарии от страна на Ерик Уорън Сингър – шоурънър и основен автор на адаптацията. Очевидно неяснотите в разминаването мужду творческите нагласи на създателите на поредицата са премахнати, защото очакванията са премиерата на готовата телевизионна версия на историята да бъде в средата на октомври. А първият официален кадър, който разпространиха преди дни Apple TV+, е на мистър Хънам на мотор по улиците на Мумбай.

ch_202208121

Припомняме отново официалния синопсис на българското издание на романа:

Световният бестселър „Шантарам“ е роман, базиран на лудия живот на Грегъри Дейвид Робъртс. Роден в Мелбърн през 1952 година, след разпадането на брака си Грегъри Робъртс развива хероинова зависимост. Извършва 24 банкови обира с пистолет-играчка и само за една година успява да задигне 38 000 долара. Наречен е „бандитът-джентълмен“ заради това, че използва думи като „моля“ и „благодаря“ и носи костюми от три части по време на обирите си. Заловен е и получава 19-годишна присъда. Две години по-късно успява да избяга от затвора посред бял ден. Бяга за Мумбай, където създава безплатна клиника за бедняци. По-късно се свързва с мумбайската мафия, за която работи години наред… Действа като контрабандист на злато, валута, фалшиви паспорти… Участва във войните на муджахидините в Афганистан срещу Съветския съюз… През 1990 година е окончателно заловен във Франкфурт и е върнат в Австралия за доизлежаване на присъдата си. В затвора написва бестселъра „Шантарам“, който е преведен на немски, френски, испански, италиански, руски и на български език! През 2004 година правата за филмиране на романа са купени от киноиндустрията в лицето на Джони Деп и Warner Bros.

Днес Грегъри Дейвид Робъртс живее в Мелбърн, Франция, Германия и Мумбай.

Актьорският екип на „Шантарам“ е пъстър – в пресъздаването на историята участват Шубам Сараф, Електра Килби, Фейзал Бази, Лука Паскуалино, Антония Деспла, Али Хан, Суджая Дасгупта, Венсан Перез, Дейвид Фийлд, Александър Сидиг, Габриеле Шарницки, Елъм Есъс, Рейчъл Камат, Матю Джоузеф и Шив Палекар. Съавтори в конструирането на тази екранизация са Андреа Барън, Никол Клемънс, Стив Голин, Джъстин Кързел (който първоначално щеше да режисира, но очевидно е размислил) и Стив Лайтфут, като Ерик Уорън Сингър е отстъпил позицията си на шоурънър в полза на Лайтфут и той е завършил работата по сценариите. Сингър е останал в екипа на изпълнителните продуценти, заедно с останалите съавтори на поредицата, като към тях е включен и режисьорът Барат Налури.

Премиерата на „Шантарам“ („Shantaram”) е предвидена на 14 октомври 2022 година, като в първия ден ще бъдат излъчени три епизода, а след това ще се появяват по една нова серия седмично в петъците до 16 декември. Очакваме трейлър, за да видим накъде вървят нещата…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *