Шест месеца, след като видяхме първата снимка от любопитния проектThe Greatest Beer Run Ever“, най-накрая получаваме и трейлър. Надеждите ни бяха, че рекламата ще ни покаже забавен и трогателен филм, също толкова непретенциозен и приятен за гледане, колкото и предишният драматичен проект на Питър Фарели – награденият с „Оскар“ „Зелената книга“, но дали това е така, ще коментираме след малко.

Припомняме, че „The Greatest Beer Run Ever“ е адаптация на книгата „The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War” на Дж. Т. Молой и Джон „Чики” Донахю и разказва истинската история на Донахю, който през 1967 година напуска Ню Йорк с идеята да открие приятелите си от детството, които са в армията, и да сподели по няколко бири с тях… докато те воюват във Виетнам.

Във филма като Чики ще видим Зак Ефрон, а в другата важна роля – фотографа Артър Коутс, влиза Ръсел Кроукойто замени Виго Моретенсен. Вижте трейлъра.

Общо взето, видяното се припокрива с първоначалните ни очаквания за филма и споделените ни по-горе надежди остават непроменени. Струва ни се, че един от най-важните елементи – балансът между хумора и драмата, е напипан добре от Питър Фарели, макар и не с такава непоколебима точност, колкото беше в „Зелената книга“. Разбира се, разликата в двете епохи и типа история предполагат и по-различен подход, но като цяло „The Greatest Beer Run Ever“ ни се струва малко по-… неспретнат.

Трябва да отбележим още, че Зак Ефрон не е толкова дразнещ, колкото е обикновено в комедийни роли, а Ръсел Кроу не изглежда нито заспал, нито сериозно разпуснат, каквито са му дифолтните състояния напоследък. Стискаме палци положителното ни отношение да се запази и след като изгледаме филма. Историята е доста любопитна и заслужава добър филм.

greatest_beer_run_ever_xlg

Режисьор на „The Greatest Beer Run Ever“ е Питър Фарели („От глупав по-глупав“, „Зелената книга“), който е сценарист наравно с Брайън Хюс Къри („Зелената книга“) и Пийт Джоунс („Stolen Summer“), по  книгата „The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War” на Дж. Т. Молой и Джон „Чики” Донахю. В ролите са Зак Ефрон, Ръсел Кроу, Бил Мъри, Джейк Пикинг, Уил Роп, Арчи Рено, Руби Ашбърн, Кайл Алън, Мат Куук и др.

Премиерата е на 30 септември в Apple TV+

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *