Вижте сега. Дълбокото, прочувствено, емоционално въздействащо и интелектуално предизвикателно кино е прекрасно. Обаче чуем ли за филм, в който божество говори през „glory hole“ в тоалетна на крайпътна спирка, скачаме с всичка сила към него – защото и това кино е прекрасно. Също така предупреждаваме, че в никакъв момент в тази новина няма да обясним какво е „glory hole“. Google it.

Новият филм, който заплени феновете на жанровото кино на няколко поредни фестивала и ще имаме възможност да видим съвсем скоро, благодарение на хорър стрийминг платформата Shudder, се нарича „Glorious”. Историята разказва за Уес, нещастник с много тежък махмурлук, който пътувайки за някъде, решава да спре в гнусната тоалетна на крайпътна отбивка. Не стига, че е стандартно гнусна, но тоалетната освен това крие далеч по-неочаквана тайна – божество, директно вдъхновено от Х. Ф. Лъвкрафт живее в една от кабинките и започва да говори на Уес с дълбокия си, всезнаещ глас, с който му казва, че Уес трябва да свърши само една задача, за да предотврати края на света. Но каква задача!

В ролята на Уес ще видим Райън Куантен („True Blood”), а гласът на божеството от кенефа е перфектно кастнатия Дж. К. Симънс. Вижте трейлъра сега:

Glorious” изглежда впечатляващ визуално, но големият въпрос е как са съчетани комедията и хоръра. В подобен род истории винаги е важно двата елемента да се допълват един друг, а да не спорят за внимание – да са смесени в добър микс, вместо да изглежда сякаш филмът не знае какъв тон иска да има. Съдейки по този трейлър, ни се струва, че тонът тук е доста добре нацелен, спомогнат точно от бруталната идея на сценария. Предстои обаче да видим дали и хорър елементите, които до момента само са загатнати, ще си струват гнусните шегички.

glorious-poster-768x1152

Glorious” е режисиран от Ребека Маккендри (“All The Creatures Are Stirring”). Сценарият е дело на Джошуа Хъл, Дейвид Иан Маккендри и Тод Ригни.

Филмът ще бъде пуснат в платформата Shudder на 18 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *