Многократно сме споменавали колко много харесваме всичко, сътворено в киното от Кейт Бланшет, и колко искрено се възхищаваме на нейната дързост да поема роли, които изискват от актрисата тотално отдаване и представляват самата същност на понятието „провокация“. Първият тийзър на новия филм на Тод ФийлдTár“ ни подготви (донякъде) за новите, непознати простори, в които ще вихри Бланшет като авторитетен диригент на симфоничен оркестър, а трейлърът, който се завъртя преди дни в мрежата, ни потопи във водовъртеж от асоциации и стрелкащи се мисли – подобно хаотичния пъзел, който той самият представлява.

Този трейлър изглежда като букет от аромати, съхранен в миниатюрна бутилка-амулет, като ураган от бурни емоции, разразил се в преплетените сърца на любовници, като монтаж на калейдоскопна картина от артист, предозирал с пейот. Нетърпеливи сме за отзиви за филма, включен в конкурсната програма на Венецианския фестивал, който започва след броени дни, още повече след като не сме гледали нищо, режисирано от Тод Фийлд в последните 15-16 години – след „Малки деца“, който беше номиниран за „Оскар“ за оригинален сценарий. Името на Фийлд е било коментирано във връзка с различни нереализирани проекти, а в момента е ангажиран с подготовката на два сериала – „Devil in the White City“, чиито изпълнителни продуценти са Леонардо ДиКаприо и Мартин Скорсезе, и „Purity“ с участието на Даниел Крейг.

Вижте какво гласи официалния синопсис на „Tár“, а веднага след него ще откриете и новия постер.

Това е разказ за световно-известната музикантка Лидия Тар. На нея ѝ предстои запис на симфонията, която ще я отведе до върха на нейната вече забележителна кариера като диригент. Нейната удивително умна и чаровна шестгодишна осиновена дъщеря Петра играе ключова роля в събитията. И когато всички други обстоятелства сякаш се обръщат едновременно срещу Лидия, момиченцето оказва важна емоционална подкрепа на своята изтормозена майка…

tar_xlg

Задно с Кейт Бланшет, в актьорския екип на „Tár“ си партнират още прекрасната германска актриса Нина Хос, Ноеми Мерлан, Марк Стронг, Софи Кауер, Джулиан Глоувър, Алан Кордунър и др. Музиката за филма композира исландската челистка Хилдур Гуднадотир, която спечели „Оскар“ за работата си по „Жокера“.

След премиерното представяне на „Tár“ във фестивалната програма на Венеция, за разпространението му на голям екран са отговорни Focus Features и срещата му с публиката по света стартира в на 7 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *