Райън Джонсън

Към края на лятото малко по малко започваме да се приближаваме към наградния сезон и обръщаме поглед към „по-сериозните“ филми, които ще излизат до края на годината. Радваме се обаче, че няма да са само тежки драми и социално ангажирани агитации – ще има и разследване на убийствени мистерии с чувство за хумор. И както нямаме търпение за „Вижте как бягат“, така с удоволствие отново ще се впуснем и в следващото приключение на неповторимия южняшки детектив Беноа Бланк.

Новият филм в поредицата наскоро официално получи заглавието „Glass Onion: A Knives Out Mystery”, което е вдъхновено от песен на Beatles. По-надолу можете да прочетете какво споделя Райън Джонсън по тази тема, но първо нека си припомним новият впечатляващ актьорски състав, който ще подкрепя Даниел Крейг. Както вероятно знаете, продължението на „Вади ножовете“ ще следва традицията на Агата Кристи и ще разкаже друга история с познатия детектив, без участието на нито един от героите, замесени в предишната мистерия, а вероятно и без много обяснения дали тя се развива преди или след събитията от първия филм – това просто няма значение.

Това, което има значение, е завръщането на Даниел Крейг в ролята на разговорливия Беноа Бланк и новите хора, които ще му създадат работа. Начело на групичката е милиардерът с технологична компания Майлс Брон, в чиято роля ще видим невероятният Едуард Нортън. Брон кани най-близките си приятели на почивка на частния си гръцки остров, но бързо става ясно, че не всичко е прекрасно дори и в рая. В ролите на близките приятели на Брон ще видим Дейв Батиста, Джанел Моне, Кейт Хъдсън, Лесли Одом Дж., Катрин Хан, Джесика Хенуик и Маделин Клайн.

Вижте ги всичките в първата официална снимка от филма, както и само Джанел Моне зад кулисите:

ko1-20220823 ko3-20220823

Ето какво казва Джонсън за заглавието на филма:

През цялото време съм в търсене на поредната преекспонирана метафора, която Бланк може да повтаря до смърт. Дойде ми идеята за стъкло, нещо прозрачно. Ще бъда честен, буквално си изкарах телефона и започнах да търся музикалната си библиотека за песни с думата „стъкло” в тях. Казах си, че със сигурност има хубави песни със стъкло и се чудех „стъклен замък ли е, стъклена крепост, стъклен човек?“ Първото нещо, което излезе, понеже съм огромен фен на Beatles беше „Glass Onion”.

Glass Onion: A Knives Out Mystery” е написан и режисиран от Райън Джонсън.

Първата прожекция ще бъде на фестивала в Торонто, който започва на 8 септември, така че няма да чакаме много до първите отзиви. Филмът ще бъде пуснат за всеобщо гледане на 23 декември в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *