Нов сценарий се е появил в полезрението на Матю Маконъхи – този път става дума за история, свързана със спорта и по-специално с момичешки отбор по футбол, който заминава за Китай през 1984 година и успява да победи сериозен брой противници, за да завоюва купата на женския международен футболен турнир. Deadline съобщават, че тази истинска история, озаглавена „Dallas Sting“ (по името на отбора Sting Soccer Club U-19, взел името си от легендарния филм „Ужилването“ с Пол Нюман и Робърт Редфорд от 1973 година), ще бъде режисирана от Кари Скогланд, отговорна за „The Falcon And The Winter Soldier“ и „The Handmaid’s Tale“, а Маконъхи ще влезе в ролята на Бил Киндър – треньорът, който води тексаските момичета към неочакваната слава, завоювана в Китай.

Без да разчита на какъвто и да било опит в това поле на действие, треньорът се преборва с всички пречки пред шанса именно неговият отбор да отпътува за първия турнир по женски футбол, организиран след официалното обявяване на желанието на САЩ да „стоплят“ отношенията си с Китай, заявено от президента Роналд Рейгън. Киндър влага 85 000 долара в билети, само и само да осигури участието на момичетата в турнира, а съдбата му се отблагодарява, като те успяват да завършат наравно с Китай (0:0) и да победят много по-опитните отбори на Италия (3:2) и Австралия – 1:0 на финала! Победният гол е дело на Тони Катчингс, в 65-ата минута – открихме rss-фийд с 38-годишна давност в мрежата!

Автори на сценария на „Dallas Sting“ са Лиз Флейхайв и Карли Менш, които пишат и поредицата „Glow“ на Netflix. Продуценти на филма са Skydance и Berlanti Schechter Productions, като се очаква разпространението да бъде поето от Apple Original Films. Уважаваме изключително много дързостта, с която Матю Маконъхи поема най-различни предизвикателни проекти и с нетърпение ще очакваме новини по тази необикновена и съвсем истинска футболна история.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *