Отдавна трябваше да започне работа по документална творба, посветена на Кевин Спейси! Изминаха пет години от момента, в който един от най-умелите и обичани актьори в Холивуд бе обвинен в сексуални престъпления – и оттогава името на Спейси беше премахнато отвсякъде. Вероятно възмущението на „праведните“ борци за справедливост допълнително се ожесточава поради факта, че става дума за хомосексуални пристрастия, макар този детайл да не се изтъква публично.

Британският телевизионен канал Channel 4 е поръчал създаването на документален филм в две части, който ще се фокусира върху възхода и падението на Кевин Спейси и за момента носи работното заглавие „Spacey Unmasked“. Целта на филма е да обърне внимание на детайли от детството на актьора, на издигането му до звездната слава на холивудска знаменитост и на главоломното му сгромолясване вследствие обвиненията в сексуален тормоз.

Продуценти на „Spacey Unmasked“ са Roast Beef Productions в партньорство с All3Media International. Режисьор на проекта е Кайра Филипс, продуцент е Кати Хейуд, а в ролята на изпълнителни продуценти са Майк Лърнър и Дороти Бърн. Ето какво споделя Бърн във връзка с работата им по филма:

Кевин Спейси е един от най-награждаваните актьори, на които сме се възхищавали в продължение на години. Благодарение на таланта си той печели две награди „Оскар“ и десетки други призове. Критиците го възхваляват и от двете страни на Атлантическия океан, оценявайки високо работата му във филмовата индустрия и на театралната сцена; Спейси ръководи в продължение на 11 години прочутия театър „Old Vic“ с изключителен успех, като се превръща в една от най-важните фигури в културния живот на Лондон; познават го навсякъде, често присъства в медиите като обществена фигура. Този документален проект ще проследи историята на обвиненията в сексуални престъпления срещу него и до какъв резултат водят съдебните дела.

Много мъже надигат глас срещу Кевин Спейси, включително трима анонимни, които свидетелстват за сексуален тормоз от негова страна във Великобритания между 2005 и 2013 година. Преди няколко седмици актьорът се появи за първи път в съда в Лондон, а гражданското дело, заведено по негов адрес в Ню Йорк, ще се гледа през октомври 2022. За първи път обвинения бяха отправени през 2017 година от актьора Антъни Рап – и от този момент започна необратимия процес на елиминирането на Спейси от всички филмови и телевизионни проекти, в които бе планирано негово участие. „Spacey Unmasked“ ще проследи изхода на двете дела – във Великобритания и в САЩ, заведени срещу прочутия актьор, като ще обърне внимание върху влиянието му върху хората, с които е работил и върху причините, поради които пострадалите от неговите посегателства решават да не крият повече истината за неговото поведение.

Изключително много уважаваме постигнатото от Кевин Спейси през годините и ролите, в които е вложил своя талант. Ще ни бъде много интересно как ще се развие този проект за документална поредица и какви допълнителни факти ще предостави на зрителите – в защита или в обвинение на великия актьор.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *