Мартин Скорсезе сякаш цял живот се готви за своя уестърн – той никога не се е срамувал да споделя любовта си към жанра. Предстоящият „Killers of the Flower Moon“ обещава да бъде точно това, което всички фенове на режисьора искаме да видим – първият му уестърн, който събира на екран Леонардо ДиКаприо и Робърт Де Ниро и бележещ най-големия бюджет в кариерата му – 200 милиона долара.

Първоначалните планове бяха „Killers of the Flower Moon“ да се появи по през 2022, но Скорсезе винаги е бил известен с продължителния си постпродукционен процес с дългогодишния си монтажист Телма Скунмейкър, така че филмът няма да може да бъде довършен до края на тази година. Apple, които финансират проекта обявиха, че премиерата се мести за 2023, като се предполага, че ще се целят към някой от големите фестивали като Кан или Венеция.

Трябва да споменем, че Apple имат сериозно желание за нови успехи в сферата на престижните награди след като техният „CODA“ спечели отличието за „най-добър филм“ на изминалите „Оскари“. След като „Killers of the Flower Moon“ няма да излиза тази година, голямата им надежда за 2022 г. най-вероятно ще си остане Сънданс драмата „Cha Cha Real Smooth“, но се съмняваме да имат сериозен успех с него – първо, защото не е от типа филми, по които си пада Академията, и второ, защото отзивите са смесени.

Огромните надежди за „Killers of the Flower Moon“ остават за следващия сезон, с идеята Скорсезе евентуално да грабне втората си статуетка за „най-добър режисьор“ – определено го е заслужил. Предполагаме обаче, той ще има голяма конкуренция, защото дори и само от гледна точка на комерсиално кино, 2023 се очертава да бъде banger, с филми като „Опенхаймър“ на Кристофър Нолан и втората част на „Дюн“, която обещава да бъде още по-амбициозна от първата.

Без да сме сериозни, през 2023 очакваме и филми като „Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа“, чийто първи трейлърът, поне в нашите очи, автоматично го прави един от най-добрите за годината, както и „Барби“ на Грета Гъруиг, на който даваме всички награди само заради скандалните му стилни рекламни снимки.

Идеята ни е, че има разнообразие, сред което изпъква високобюджетен уестърн епос на един от най-великите режисьори на всички времена! Кой казва, че киното е мъртво?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. The Irishman имаше по-голям бюджет ако не се лъжа: между 160-250 милиона. Не е много ясна ситуацията с цифрите. И все пак – тъжно, че няма да го видим тази година 🙁