Въпреки че по-скоро сме скептично настроени към идеята, че талантът се предава по генетична линия, не можем да отречем, че има деца на добри и известни режисьори, които сами по себе си стават добри режисьори. Доколко е генетика, доколко е близкото наблюдение на кинотворческия процес от ранна възраст, не можем да кажем, но отправяме поглед към поредното отроче, което ще се пробва да имитира успеха на родителя си.

Става дума за Алис Енглърт, която е дъщеря на Джейн Кeмпиън. Заради миналогодишния страхотен „Power of the Dog” имахме много поводи да говорим за Кeмпиън и страхотните ѝ филми. Сега дъщеря ѝ, която до момента се подвизава като актриса във филми като „Ginger & Rosa” и „Top of the Lake”, ще се пробва да напише, режисира и дори да участва във самостоятелен филм, озаглавен „Bad Behavior”, който скоро се очаква да започне снимки в Нова Зеландия.

Историята на „Bad Behavior” ще разкаже за Луси, която е била актриса като дете, а в момента търси душевно просветление на специално уединение, предвождано от гуруто Илон. Луси междувременно ще се опитва и да навигира сложната си връзка с дъщеря си – каскадьорката Дилън. Като цяло не звучи като нещо нестандартно, но затова пък виждаме плодовита почва за драма на характерите, особено пък когато има намесен съмнителен гуру, който иска да просветлява хората.

Още по-интересното става, когато говорим за актьорския състав. В главната роля на Луси ще влезе Дженифър Конъли, която, освен че се появява в най-доходоносния филм на лятото „Топ Гън: Маверик“, харесваме много и имаме чувство, че не я гледаме достатъчно на екран. През годините тя има страхотни роли в различни жанрове, а фактът, че самата тя е била звезда като дете със сигурност ще придаде още едно ниво достоверност на героинята ѝ. Гуруто пък ще бъде изигран от Бен Уишоу, което също много ни радва, защото той има способността да е много интензивен, но като цяло до сега сме го гледали в сравнително симпатични роли (с изключение, разбира се, на „Парфюм“), така че ще ни бъде интересно да го видим в такава неясна и подозрителна роля. Каскадьорката пък ще бъде изиграна от самата Енглърт.

Стискаме палци на Алис Енглърт и със сигурност ще се поинтересуваме от първи рекламни материали, когато премиерата на „Bad Behavior” приближи. Това обаче със сигурност няма да бъде скоро, вероятно не преди фестивалният сезон догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *