Холивудският проект, за който в момента може би сме най-морбидно любопитни, е „Dungeons & Dragons: Разбойническа чест” („Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”)  – високобюджетен опит за екранизация на игра, която предлага буквално безкрайно разнообразие на играчите си. Още от самото начало се чудим как Paramount планират да направят този филм, тъй като подозираме, че той е замислен единствено с целта да капитализира от растящия интерес към ролевата игра, а не защото някой е измислил хитър и добър начин да направи филм по нея, който ще зарадва феновете.

Сега получаваме първи трейлър, който по-скоро ни показва това, което вече подозирахме и което предрекохме като по-приемливия от два не много добри варианта – че „Dungeons & Dragons: Разбойническа чест” ще е най-обикновена фантастика, поставена в неопределено средновековно магическо време, където всички подобни филми (и повечето игри на “D&D”) се разполагат. Все пак това е по-добре, отколкото да се опитат да ни занимават с правилата на играта, както тя би се играла в истинския свят.

Историята ще се върти около група крадци, които са помогнали на „грешния човек да открадне грешното нещо“ и без да искат са позволили на злодея да отключи злите си сили, но сега са решени да поправят грешката си. Групичката е предвождана от барда, изигран от Крис Пайн и включва още Мишел Родригес, която вероятно е танк (бие хората и може да понесе много щети), Реге-Жан Пейдж, който изглежда е паладин и София Лилис, която по всяка вероятност е друид – всеки със собствените си странни способности, които общо взето не се различават от никоя друга група, поставена в друга фантастична история. Хю Грант обаче е злодеят, а това винаги е прекрасно.

Вижте трейлъра сега:

Много малко неща в този трейлър всъщност оправдават заглавието му „Dungeons and Dragons“ – може би единствено шегата, която набляга на това колко странни и привидно неразбираеми герои могат хората да си създадат понякога. Хуморът ни се струва доста плосък, а някои от ефектите – като от „Зина: Принцесата воин“. Един такъв филм обаче всъщност има да прескочи доста по-ниска летва, заради провалът на почти всички предишни опити за адаптации на игри. И всъщност, ако е просто компетентен и не особено дразнещ, може и да става за гледане. Със сигурност ще се оглеждаме за още трейлъри.

Dungeons & Dragons: Разбойническа чест” („Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”) е режисиран от Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн („Нощни игри”), които са и автори на сценария, заедно с Майкъл Джилио. Продуценти са Джереми Лачъм, Брайън Голднър и Ник Мейър. В ролите са Крис Пайн, Мишел Родригес, Хю Грант, Реге-Жан Пейдж, Джъстис Смит, София Лилис, Клои Колман, Дейзи Хед и др.

Премиерата е предвидена за 3 март.

dungeons_and_dragons_honor_among_thieves_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

  2. Всеки бавноразвиващ има приоритет да е дразнещ.Този е пълно потвърждение.