Ларс фон Триер никога не е криел, че едно от вдъхновенията му за създаването на „Кралството“ („The Kingdom“/„ Riget“) е легендарният „Туин Пийкс“ (другото е френският минисериал „Belphegor“) и преди две години бяхме изключително щастливи да научим, че датският провокатор ще тръгне по стъпките на Дейвид Линч и ще се завърне за трети сезон на своя иконичен сериал.

Новият сезон е озаглавен „The Kingdom Exodus“ („Кралството: Изход“) и ще бъде изграден от пет едночасови епизода (говори се, че ще има и специална филмова версия за кината), които ще смесват изцяло нови герои и сюжети с вече познати. Припомняме, че действието на сериала се развива в голяма и престижна болница (наречена Кралството) в Копенхаген, в чиито основи дреме зло, което постепенно се просмуква в сградата и става причина за редица странни и страховити събития.

Вижте първия тийзър клип от „The Kingdom Exodus“, представящ един от основните нови герои – сомнамбула Карън (Боди Йоргенсен), която търси отговори на отворените въпроси и мистерии на поредицата, за да спаси болницата от гибел. Една нощ, докато е напълно заспала, Карън се лута в тъмнината и необяснимо се оказва пред болницата. Вратите към Кралството отново са отворени…

Вече сме позабравили подробностите около голяма част от отделните сюжетни линии в „Кралството“ (все пак говорим за двадесет и кусур години), но ясно помним специфичната стилистика на сериала (жълтеникавата, видео визия и безкрайните jump cuts) и малко се изненадахме колко „лъскаво“ изглежда този клип. Слава богу, когато Карън най-накрая влиза в болницата, всичко си идва на мястото.

Гледането на всички осем епизода от първите два сезона на „Кралството“ на голям екран на София Филм Фест в края на миналия век е един от най-скъпите ни киноспомени и нямаме търпение да се завърнем в този вълнуващ, обезпокоителен, но и забавен свръхестествен свят. А ако СФФ се напънат и покажат и „The Kingdom Exodus“ на голям екран (не само замислената филмова версия), с една ретроспекция на старите епизоди, ще бъде велико.

Режисьор на всички пет епизода на „The Kingdom Exodus“ („Кралството: Изход“) е Ларс фон Триер („Елемент на престъпление“, „Епидемично“, „Европа“, „Порейки вълните“, „Догвил“, „Нимфоманка“), който е и сценарист, наравно с Нилс Вьорсел („Елемент на престъпление“, „Епидемично“, „Европа“). В ролите са Боди Йоргенсен, Микаел Персбранд, Ларс Микелсен, Николай Лий Каас, Тува Новотни, Дейвид Денкик, Александър Скарсгард и др.

Премиерната дата е предвидена за тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *