Този Хелоуин сагата на Майкъл Майърс и Лори Строуд приключва с „Хелоуин: Краят“ („Halloween Ends“). Това обещава първият тийзър трейлър на очаквания завършек на оглавяваната от Дейвид Гордън Грийн нова трилогия за безжалостния убиец, започнала с чудесния „Хелоуин“ и продължила с разочароващия „Хелоуин убива“. Лори и Майкъл се изправят един срещу друг във финален „епичен и ужасяващ сблъсък, в който ще оцелее само един от тях“.

Действието на „Хелоуин: Краят“ се развива четири години след събитията в „Хелоуин убива“ и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори (Джейми Лий Къртис) живее с внучката си Алисън (Анди Матичак) и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота. Но когато младият Кори Кънингам (Роан Кембъл) е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, това дава начало на поредица от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.

Вижте трейлъра.

Харесва ни началото с очевидната препратка към ненадминатия оригинал на Джон Карпентър. Що се касае другото, предполагаме, че има някакъв минимален шанс линията с връзката между Лори Строуд и Майкъл Майърс, която в известна степен е сърцето и душата (или гръбнака, ако щете) на поредицата, наистина да бъде изведена до край, но не виждаме как това би могло да стане по задоволителен начин. Тъпо ще бъде Лори да умре по друг начин, освен в саможертва, за да спре Майкъл, но това ще бъде обезсмислено от следващото му завръщане на екран, защото всички знаем, че няма сила на Земята, която да го спре, дори и да го пулверизират накрая. Същото нещо обезсмисля и варианта със смъртта на Майкъл. Вариант е да направят рибут и да почнат всичко отначало по малко по-различен начин, но докога?  А и не е като да не сме виждали подобни неща в поредицата до момента.

Като цяло, при все че сред нас има големи фенове на франчайза, не сме особено ентусиазирани за „Хелоуин: Краят“ и трябва да признаем, че най-добре ще бъде наистина да приключат с „Хелоуин“ завинаги. Знаем обаче, че това няма как да стане. Може би трябва да спрем да гледаме.

Вижте и тийзър постера.

endsp-202207120

Режисьор на „Хелоуин: Краят“ („Halloween Ends“) е Дейвид Гордън Грийн („Джордж Вашингтон”, „Снежни ангели”, „Ананас Експрес”, „Joe”, „Принц Лавина”, „Хелоуин“, „Хелоуин Убива“), който е и сценарист, наравно с Дани МакБрайд, Пол Брад Логан и Крис Берние, по образи създадени от Джон Карпентър и Дебра Хил. В ролите са Джейми Лий Къртис, Анди Матичак, Уил Патън, Джеймс Джуд Кортни, Роан Кембъл, Кайл Ричардс, Майкъл О‘Лиъри, Омар Дорси и др.

Премиерата е на 14 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Трейлърът е окей. Постерът е рециклиран от Halloween Kills (аман от тоя огън в бекграунда вече!). Дано наистина приключат историята на Лори подобаващо. Оттам насетне ще има рибуут и нов сторилайн с нови герои. Злото и корпоративната алчност никога не умират, така че краят е само началото…

    1. Ама сигурно ще е след години. Време е да рестартират и други поредици като Петък 13 и Кошмари на Елм стрийт, които са от същата епоха

    2. За съжаление горкият Джейсън Ворхийс е в примката на съдебни дела и едва ли ще видим филм в близките 2 години, докато за Фреди положението е още по-зле – не е имало филм от толкова време, че Робърт Инглънд не може да го играе, а без него сносен филм трудно ще стане… Стискам им палци, но съм реалист.