The force from which the sun draws its power has been loosed.

По-точно заглавие на новината щеше да бъде „Announcement“ тийзър на биографичния епос „Опенхаймер” на Кристофър Нолан с Килиън Мърфи и всички останали актьори на света“, но не ни стигна мястото, а и вече достатъчно сме писали за проекта, така че би трябвало да сте наясно за какво става дума.

Ако обаче по някаква невероятна случайност за първи път чувате за филма, отбелязваме, че „Опенхаймер” („Oppenheimer“) е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer“ на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин и разказва историята на Дж. Робърт Опенхаймер и на част от хората (семейство, учени, политици, военни), които пряко или косвено изиграват важна роля в проекта „Манхатън“ и създаването на първото ядрено оръжие – атомната бомба.

Вижте бая обрания, но доста ефективен тийзър.

Видяното определено ни допада – чернобялата визия, изглежда убийствено. Да, супер скромно е от към кадри, но не сме и очаквали повече от тийзър за филм на Кристофър Нолан, който на всичкото отгоре е обявено като „Announcement“. По ред причини, които вече сме споделяли, „Опенхаймер” е проект, към който имаме огромен интерес и нямаме нужда да виждаме каквито и да е трейлъри, за да сме първи пред екрана догодина, но все пак ни се иска да видим още. Сигурни сме, че не случайно Нолан отново снима на лента с IMAX камери и че ще има неща, които ще изглеждат (прощавайте) бомбастично в кината.

Вижте и постера, който дебютира преди няколко дни и който споделихме на нашата фейсбук страница.

oppenheimer_xlg

Режисьор и сценарист на „Опенхаймер” („Oppenheimer“) е Кристофър Нолан („Мементо“, „Престиж“, „Черният рицар“, „Генезис“, „Дюнкерк“), който е и продуцент, заедно с дългогодишната си партньорка Ема Томас. В ролите са Килиън Мърфи, Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек,  Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Майкъл Ангарано, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дилън Арнолд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др.

Премиерата е предвидена за 21 юли 2023 в кината и разбира се, IMAX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment