Дълго подготвяния „passion project“ на любимия ни Андрю Доминик, посветен на трагичната съдба на ненадминатата попкултурна икона Мерилин Монро – „Blonde“, е един от най-очакваните от нас филми, чието развитие следим цели десет годни и сме ужасно щастливи, че най-накрая ще можем да го видим на екран след точно два месеца.

Припомняме, че „Blonde“ е адаптация на романа на Джойс Каръл Оутс и ще разкаже историята на Мерилин Монро от нейното нестабилно детство като Норма Джийн Мортенсън до превръщането ѝ в звезда и романтичните ѝ връзки. Филмът смесва границите на фантазията и реалността, за да изследва зейналата пропаст между публичния и личен образ на Монро. Самият Доминик определя филма като „приказен емоционален кошмар”.

Благодарение на чудесния първи тийзър от средата на миналия месец вече знаем какво бихме могли да очакваме от „Blonde“ като тон, атмосфера и цялостна визия, но вчера Netflix разпространиха пълен трейлър, който ни дава още по-добра представа и затвърждава позицията на филма в списъка ни с най-очаквани. Вижте.

В коментара ни към предишната реклама споделихме, че извън впечатляващата физическа прилика, Ана де Армас не ни впечатли особено във видяното и че на този етап тя е единственото ни притеснение, защото досега не сме я виждали да демонстрира сериозни (драматични) актьорски заложби, каквито се изискват, за да покрият заявката, която се дава за образа на Монро във филма. Сега обаче можем да кажем, че тези ни притеснения вече не са толкова силни, защото в този трейлър виждаме повечко от изпълнението на Де Армас и определено то ни изглежда много по-добре (поне в някои сцени) – дава ни надежда, че в самия филм, особено като потънем в атмосферата, ще е дори още по-добро.

Други неща, като визия и NC-17 рейтинга, които си заслужават отбелязването, вече сме ги споменавали, така че няма да се повтаряме, а от останалите актьори не виждаме кой знае колко, че да ги коментираме – като цяло не очакваме изненади и нямаме търпение да видим повече от Ейдриън Броуди, който ни изглежда прекрасно. За финал ви предлагаме и официален постер на филма.

blonde_xlg

Режисьор и сценарист на „Blonde“ е Андрю Доминик („Chopper“, „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд“, „Killing Them Softly“), който адаптира едноименния роман на Джойс Каръл Оутс. В ролите са Ана де Армас, Боби Канавали, Ейдриън Броуди, Джулиан Никълсън, Сара Пакстън, Каспър Филипсън, Гарет Дилахън, Скут Макнейри и др.

Премиерата е на 23 септември по Netflix.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. бати расиския филм. как може да е бяла.. требваше да е черна… нигърка…

    1. Всъщност е кубинка с испански корени, така че филмът на практика е diverse 😀