Преди почти четири години споделихме вълнуваща новина за предстоящ филм, който звучеше точно като по поръчка за нас – история за сериен убиец със страхотен екип пред и зад камера. През всичкото това време обаче по проекта сякаш нямаше никакво развитие и напълно го бяхме забравили, но ето че филмът най-сетне е реализиран и дори не остава много време, докато излезе.

Става дума за „The Good Nurse“, който ще разкаже истинската история на серийния убиец Чарлс Кълън. Той е работел като медицинска сестра и през 16-годишната си кариера доказано е убил 40 души (а се предполага, че истинската бройка надхвърля 300) като ги е инжектирал с летални медикаменти. Има спорове дали Кълън е смятал, че е избавял пациентите от мъките им, въпреки че много от тях не са били с фатални диагнози, или просто се е възползвал от близостта си до нужните му инструменти, за да задоволява подтиците си да убива.

В ролята на Кълън ще видим Еди Редмейн, а неговата колежка, която е заподозряла делата му и е помогнала на полицията в крайна сметка да го залови, ще бъде изиграна от Джесика Частейн. И двамата са носители на „Оскар“, които харесваме много, и ни се струва, че са ужасно подходящи за ролите. А фактът, че те са се съгласили да изчакат другият ни огромен любимец – режисьора Тобиас Линдхолм да се освободи, за да могат да заснемат филма именно в този състав, показва и че и двамата имат дълбок личен интерес да разкажат историята.

Вижте първите кадри от „The Good Nurse“, които Netflix изкарват, за да промотират филма:

TGN_20210507_07302_R-1024x682 TGN_20210519_09834_R-1024x682 TGN_20210421_02684_R-1024x682 TGN_20210525_11388_R-1024x682

Снимките определено изглеждат страхотно и смятаме, че отразяват идеално мрачната атмосфера, която подозираме, че „The Good Nurse“ ще иска да построи. Също така намираме за много интересен подходът, който Тобиас Линдхолм, по неговите собствени думи, е имал към историята: да не се фокусира върху самите убийства, което в много подобни проекти превръща насилието в акцент и сензация, а по-скоро върху човешката драма и системата, която е позволила на този човек да убива хора в продължение на толкова години.

Творческият екип е изключително стабилен и сме сигурни, че филмът ще бъде страхотен. Стискаме палци да има и успех сред публиката.

Режисьор на „The Good Nurse“ е Тобиас Линдхолм („Субмарино“, „Комуната“, „Ловът“, „R“, „Похищението” „Война”), а сценарият е дело на Кристи Уилсън-Кернс („1917“, „Последна нощ в Сохо“), която адаптира книгата на Чарлс Грейбър „The Good Nurse: A True Story About Medicine, Mayhem, and Murder“. В ролите са Джесика Частейн, Еди Редмейн, Ким Дикенс, Ноа Емерих, Малик Йоба, Намди Асомуга и др.

Премиерата е предвидена за тази есен по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *