Щом стане дума за Джунджи Ито, както ви е добре известно, винаги наостряме внимателно уши и следим с интерес какво ново ще ни представи майсторът на японския ужас. За съжаление, адаптацията по „Tomie” на Александър Ажа явно няма да види бял свят, макар преди година той да уверяваше своите фенове, че проектът все още е в разработка.

Netflix обаче зарадваха зрителите с включване на самия Ито по време на провелата се Geek Week, който лично сподели новината, че се подготвя нов аниме сериал по негови произведения. Поредицата, носеща подходящото заглавие „Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre”, ще включва двадесет разказа, които никога до този момент не са били екранизирани под каквато и да е форма.

Вижте краткото обръщение, което Джунджи Ито прави пред зрителите на Netflix:

От горното става ясно, че поне три от историите ще са базирани на „Tomie”, „Souichi” и „The Hanging Balloons”. Подробностите за точните сегменти от мангата все още не се знаят и най-вероятно ще бъдат обявени щом премиерата наближи. Лошата новина е, че това няма да се случи в близката година. Все пак феновете на писателя и художник ще могат да задоволят своя аниме глад с предстоящата премиера на друго аниме. Става дума за адаптацията на „Uzumaki”, която се подготвя от Adult Swim и трябва да се появи през есента.

В горното видео Джунджи Ито показва рисунки на героите от трите споменати манги и представя техните истории в няколко изречения. „Tomie” на вероятно е най-познатото от тях и разказва за младо момиче, което постоянно бива убивано и разчленявано, но винаги се завръща от мъртвите, за да тормози своите насилници. „Souichi“ вече получи своя дебют в антологията „Junji Ito Collection“. Той е момче, което страда от дефицит на желязо в кръвта си и непрекъснато се опитва да плаши хората. Опитите му обаче често се обръщат срещу него. Разбира се, притежава и редица странни умения като това да изстрелва пирони от устата си и практикува черна магия. „The Hanging Balloons” разказва историята на Казуко, която е затворена в къщата си и не може да я напусне, защото нещо я дебне навън. Странни балони с главите на хора се реят из града и предизвикват серия от самоубийства.

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre” все още си няма премиерна дата, а самата продукция е още в много начален етап на разработка. Ние ще следим за бъдещо развитие по темата и ще се стараем да ви информираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Магнифисънт. 🙂 Стискам палци сред тези 20 адаптации да присъстват убийствените „The Long Dream“, „Greased“ и „The Enigma of Amigara Fault“.