Обикновено, в случаите когато студията обявяват продължения на успешни филми, които са завършили историята си, веднага се притесняваме, защото виждаме желанието им за изкарване на пари и много вероятното опорочаване артистичния интегритет на оригинала. Веднага обаче признаваме, че случаят с „Вади ножовете“ („Knives Out“) не е такъв – докато там историята беше изведена до задоволителен край, самият жанр позволява множество продължения.

Затова и много се зарадвахме, когато Netflix решиха да изсипят на Райън Джонсън и Даниел Крейг невъобразимо количество пари, за да ги стимулират да направят (за момента) две продължения на оригиналния филм, в които ще разкажат нови истории за неповторимия детектив Беноа Бланк. След като първата мистерия тип „заключена стая“ беше разкрита, сега е време на нещо по-екзотично – богаташка екскурзия в Гърция, където неминуемо ще има ново престъпление за южняшкия следовател.

След като филмът започна снимки още миналото лято, сега Джонсън използва туитър и обяви официалното му заглавие, споделяйки много кратичък тийзър, който просто припомня страхотния актьорски екип, на който ще можем да се насладим. А пълното заглавие е „Glass Onion: A Knives Out Mystery“ и е взето от песен на The Beatles.

Вижте графиката с обявлението сега, а после можете да прочетете и изказването на Райън Джонсън за вдъхновението зад филма:

Нещото, заради което обичам Агата Кристи, е, че тя никога не тъпче на едно място креативно. Мисля, че съществува грешното разбиране, че нейните книги повтарят една и съща формула отново и отново, но феновете ѝ знаят, че всъщност обратното е вярно. Тя не просто сменя пейзажа и метода на убийство. Под чадъра на мистерията тя пише шпионски трилъри, прото-слашър хоръри, преследвания на серийни убийци, готически романси, психологически изследвания на характери, бляскави пътеписи. Когато направихме „Вади ножовете“, именно това ме развълнува за идеята за още мистерии с Даниел Крейг като Беноа Бланк – да имитираме Кристи и всеки нов филм да бъде като нова книга със собствен тон, амбиция и (та-да!) заглавие.

Смятаме, че жанрът напълно оправдава това продължение и имайки предвид колко успешен и добре направен беше първият филм (именно заради разбирането на жанра), нямаме търпение да видим новото приключение, което Джонсън е замислил за Беноа Бланк. Наред с невероятно впечатляващия си актьорски екип, за който вече сме споменавали, но не сме отбелязвали, че ще в него ще се включи и прекрасния Итън Хоук, смятаме, че ни очаква поредно страхотно забавление и интересна мистерия.

Glass Onion: A Knives Out Mystery” е режисиран и написан от Райън Джонсън. В главните роли ще видим Даниел Крейг, Едуард Нортън, Итън Хоук, Кейт Хъдсън, Катрин Хан, Джесика Хенуик, Джанел Моне, Дейв Батиста, Лесли Одъм Дж. и Маделин Клайн.

Точна премиерна дата за момента не е обявена, освен че ще бъде в „празничния сезон“, т.е. вероятно между Деня на благодарността и Коледа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *