Многократно сме споменавали, че обожаваме филми, чието действие се развива на една локация с минимален брой актьори. Подобен подход е доказан като успешен в различни жанрове, но е особено приятно, когато се упражнява на хорър територия. Такъв е и новият проект на режисьора Скот Ман („Final Score”), озаглавен простичко „Fall”.

Историята разказва за две приятелки – Беки (Грейс Фълтън) и Хънтър (Вирджиния Гарднър), които се озовават в капанът на изоставена 610-метрова радио кула в пустинята. Макар да са добре тренирани и находчиви, докато двете катерачки отиват на кулата, за да почетат паметта на загинала приятелка, чрез поредица от злощастни събития, те остават без оборудване и припаси. И докато температурите се покачват, а лешояди започват да кръжат около тях, шансовете им за оцеляване намаляват драстично.

Звучи интересно, нали? Подобни простички сюжети мигновено грабват вниманието ни, и дори да не са дело на доказани имена в индустрията, винаги им даваме шанс с надеждата да бъдем изненадани приятно и проектът да е успешен поне на ниво забавление. Съдейки по краткият тийзър трейлър на „Fall”, който студиото пусна наскоро, може би ни чака точно такова изживяване. Вижте сами и преценете дали това е така:

Като оставим настрана абсурдизма на това как на някой би му хрумнало да се качи на подобна постройка, камо ли да остане закотвен там, не можем да скрием ентусиазмът си от подобно нещо. Въпреки фобията си от височини, винаги бивам привлечен от подобни истории, които покачват адреналина и действат на психиката по много специфичен начин. Визуално „Fall” изглежда нискобюджетен, което си личи и по постера по-долу, но въпреки това не може да се отрече, че докато камерата се изкачваше се сетихме за лунапарковете и ураганът от емоции, който изпитва човек, докато се изкачва и бива спуснат надолу с безумна скорост. В контекста на филма, може би най-добрият изход от ситуацията ще е бърз скок от кулата.

Освен имената, които изброихме горе, във филмът ще участва още Джефри Дийн Морган („Watchmen”, „The Walking Dead”), а сценарият е дело на Скот Ман и Джонатан Франк („Final Score”). Продуценти на проекта са същият екип, стоящ зад „survival horror“-а „47 Meters Down”, а премиерата е насрочена за 19 август в Англия. В завършек ви предлагаме и официален постер към филма.

fall-poster2022061

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment