Ужасът е един от последните жанрове в киното, които могат да предизвикат усмивка. Освен ако не сте като някои от нас, които се забавляват с евтини продукции и чудесно реализирани „gore” ефекти. Точно обаче усмивката седи в центъра на историята на дебютния филм на режисьора и сценарист Паркър Фин.

Какво ни кара да се усмихваме е въпрос, чийто отговор продукцията ще се опита да открие. Зрителите имаха възможност да видят кратък мистериозен тийзър в кината преди прожекциите на „Топ Гън: Маверик” и „Crimes of the Future”, но сега е време да се насладим на пълната реклама.

Вижте какво ни очаква в „Усмивка” („Smile“):

Като изключим последния кадър, който ни допада, всичко останало по никакъв начин на събужда дори искрица интерес. Паркър Фин е подходил максимално сигурно и безопасно що се отнася до познатите тропи и похвати в стил Джеймс Уан. Разбира се, това не означава, че „Усмивка” ще е лош филм, но поне от тази реклама не си личи да полага кой знае какви усилия да бъде нещо удивително.

Нека все пак ви запознаем и със сюжета:

След като става свидетел на странен и травмиращ инцидент със свой пациент, на доктор Роуз Котър (Соси Бейкън) започват да ѝ се случват плашещи неща, за които тя няма обяснение. Докато нарастващия ужас обсебва живота ѝ, Роуз ще трябва да се изправи срещу тревожното си минало ако иска да оцелее и избяга от новата си жестока реалност.

Историята също не блести с особена оригиналност и дори леко напомня на филми като „Предизвестена смърт”, но се надяваме режисьорът да е вкарал някой и друг интересен обрат, с който да поддържа интереса на зрителите.

Вижте и официалния плакат:

smile-poster20220624

Усмивка” („Smile“) е режисиран от Паркър Фин по негов сценарий. В ролите ще видим Соси Бейкън („Mare of Easttown”, „Narcos: Mexico”), Джеси Ъшър („The Boys”), Кал Пен („Clarice”), Роб Моргън („Stranger Things”), Кайл Гарнър („Scream”) и Кейтлин Стейси („All Cheerleaders Die”).

Премиерата е 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *