Остава малко повече от месец до премиерата на първия игрален сериал във вселената на хитовата игра на Capcom „Resident Evil” („Заразно зло“). През май месец видяхме първите тийзъри, а сега е време и за по-голям официален трейлър. Адаптацията на Netflix ще представи чисто нова история, като в същото време ще използва много познати елементи от своите първоизточници.

Любопитен факт, който шоурънърът Андрю Даб споделя пред Entertainment Weekly, е, че игрите са канон за шоуто и служат като основа за историята, която епизодите градят. Всичко случило се до този момент не е пренебрегнато и присъства под една или друга форма. Дори и смъртта на Уескър, който сега е жив и работи за Umbrela, си имало логично обяснение, за което зрителите ще трябва да почакат до средата на юли.

Това са доста смели заявления и предпоставка за голямо количество дребни грешки, които да дразнят заклетите фенове. Все пак ще е интересно в бъдещи сезони да видим обичани и култови персонажи и злодеи. Даб подхвърли, че дори огромната вампирка от последната част на играта „Village” също съществува някъде там в зомби света на сериала.

Вижте и самия трейлър:

Resident Evil” ще разказва паралелно две истории – през 2022 и 2036 година. Албърт Уескър и двете му дъщери Джейд и Били се местят в новото градче на Umbrela. Злата корпорация се опитва да изчисти своя лош имидж и се занимава с разработка на специално лекарство Joy, което обаче съдържа малки дози от опасния Т-вирус. Катастрофата е неизбежна и точно това ни показва втората времева линия – планета, населена със зомбита, които търсят следващата си плячка. Джейд, вече на тридесет години, се опитва да оцелее в този неблагоприятен свят, в който тайните от миналото й не спират да я тормозят. Тя ще трябва да се изправи срещу тези тайни, за да предпази семейството си и да осигури бъдещето на човешката раса.

Вижте и още един официален плакат:

reposter20220608

Resident Evil” е по сценарий на Мери Леа Сътън, която е и изпълнителен продуцент. Шоурънър е Андрю Даб. В ролите ще видим Ланс Редик, Ела Балинска, Тамара Смарт, Сиена Агудонг, Аделин Рудолф и други.

Премиерата е насрочена за 14 юли по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *