Привидности
Привидности

Елегантните екранни авантюри „Той и тя“ и „Привидности“ композират качествената кулминация на специалната селекция на Френския институт „Винаги любов“. Прожекциите са в зала „Славейков“ този уикенд – „Той и тя“ на Седрик Клапиш е тази вечер от 18:30 часа, а  „Привидности“ на Марк Фитуси кани зрителите на среща в събота от 19 часа.

Ана Жирардо, Пиер Нине, Камий Котен и Франсоа Сивил са звездите в съвременната драма „Той и тя“. Карин Виар, Лукас Енгландер, Летисиа Дош и Бенямин Биолай участват в „Привидности“. Ето го и сюжета: „Ева и Анри са между немногобройните истински щастливи двойки сред френската общност във Виена. Перфектно изглеждащата отстрани картина обаче се пропуква когато Ева разбира, че Анри я мами. Първата й реакция е да си отмъсти, като прекарва една нощ с младия австриец Йонас, но това е само началото на опасна спирала, от която няма връщане назад…“

Програмата подчерта как любовта към киното е и любов към живота. А киното, посветено на любовта, прелива от живот. Френският институт предостави осем солидни и внушителни доказателства в подкрепа на тази теза. Осем филма слънчевата поредица „Винаги любов“ с прожекции в зала „Славейков“ в София, които продължават до 11 юни, с филми всеки петък и събота, съответно от 18:30 ч и 19:00 часа.

toiitq20220610
Той и тя

Селекцията предлага букет от емоции, които може да поставят под въпрос нашето разбиране за любовта. Може ли една жена да обича еднакво двама мъже? Можем ли все още да полудеем от любов? – тези два въпроса бяха зададени през първия уикенд на „големите класики“ и продължиха с уикенд посветен на Катрин Корсини, режисьорка с кауза, която често представя под светлината на прожекторите двояки отношения като приятелство и любов.

Всички филми са със субтитри на български език.

Входът е с билет (стандартна цена 7 лв. / намалена цена 4 лв.) или с абонаментна карта.
Пенсионерите и абонатите на Френския институт се ползват от намалената тарифа за прожекциите. В рамките на тази поредица от филми, билет за прожекция за влюбени двойки – намалена цена 4 лв.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *