Повечето хора, включително и ние, използваме думата „лятно“ за нещо прекрасно по принцип и „лятно кино“, за нещо, което може да не е толкова прекрасно. Всъщност лятното кино за някои е „хорър“, за други е това, което напомня за лятото, особено, ако е заснет през сезона и показва жега и сцени на безвремие и безгрижие. Като цяло обаче, когато кажем „летен филм“ имаме предвид нещо много определено – тъп, но забавен.

С тази прелюдия искаме да отбележим специално, че не сме слепи за това колко тъповат изглежда предстоящия „Убийствен влак“ ( „Bullet Train“), но също така изглежда и забавен, високооктанов и чисто и просто приятен. С други думи идеален за лятото, когато климатика в киносалона ще бъде една от многото причини, заради които планираме да се насладим на филма.

Но по същество – „Убийствен влак“ разказва историята на наемния убиец Калинката (Брад Пит), който има пословично лош късмет. За първата си мисия обратно в играта след дълго отсъствие, шефката му му дава уж лесната поръчка да пренесе куфарче на влака-куршум от Токио до Мориока. Мисията обаче се усложнява непредвидено, когато се оказва, че на влака освен Калинката са се качили още цял куп други наемни убийци, чиито мисии са в конфликт с неговата.

Вижте новия трейлър сега:

Работата е ясна. В този трейлър има дори още повече шеги, отколкото в предишния, и хората, на които не им е допаднал точно този аспект в първата реклама, няма да харесат и тази, а вероятно и филма. Ако обаче сте „на борда“ за такъв тип изпълнено с безкрайни шеги екшънче, което показва различните начини, по които тясното пространство може да се използва за иновативна бойна хореография, то вероятно „Убийствен влак“ е именно за вас.

В допълнение, от трейлъра ни се струва, че всички известни актьори, които ще се появят във филма ще имат какво да правят (една идея повече от обичайното), а не само да остроумничат и да се трепят – загатва се предишно познанство и забавни задни истории, което също може да вдигне „entertainment“ фактора. Също така просто обожаваме визията на Майкъл Шанън.

bullet-train-poster20220608

Убийствен влак“ („Bullet Train“) е режисиран от Дейвид Лийч („Дедпул 2”) по сценарий на Зак Олкевитц, който адаптира едноименната книга на Котаро Исака. В главните роли ще видим Брад Пит, Сандра Бълок, Майкъл Шанън, Арън Тейлър Джонсън, Брайън Тайрий Хенри, Зази Бийтс, Джоуи Кинг и Бенито Оказио.

Премиерата ще бъде на 5 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *