Дени Вилньов е от авторите, които отдавна няма нужда да правят прогнози за актьорските таланти, с които имат желание да работят – ясно е, че ако има желание да включи още някого в екипа на „Дюн: Част II“, това може да се случи на момента. И ето, новината от вчера – Леа Сейду ще влезе в ролята на Лейди Марго, една от „сестрите“ на Бин Джезърит, омъжила се за граф Фенринг.

Сейду е една от най-търсените и популярни френски актриси в момента и е сред новите попълнения, заедно с Флоранс Пю, Кристофър Уокън и Остин Бътлър, които ще продължат да разказват историята за Пол Атреидски, създадена от великия Франк Хърбърт преди повече от половин век.

Очаква се снимките на втората част да започнат тази есен, като предварително обявената премиерна дата е 23 октомври 2023. Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Джош Бролин и Зендая ще влязат отново в ролите на Пол, Джесика, Гърни Халик и Чани. Сценарист, режисьор и продуцент на амбициозната екранизация е самият Вилньов, като Джон Спейтс ще му помага отново в създаването на сценария.

Първата част от епохалната адаптация на „Дюн“ бе пусната синхронно на голям екран и в HBO Max, а боксофис приходите надхвърлиха 400 милиона долара и филмът получи 10 номинации за „Оскар“ (включително за най-добър филм), като шест от тях се превърнаха в награди. Очакваме с нетърпение начало на снимките на втората част.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment