Минаха пет години, откакто гледахме чудесния „You Were Never Really Here” на Лин Разми. Сега най-сетне с голямо удоволствие разбираме за следващия проект, който подготвя шотландската режисьорка.

Филмът ще бъде адаптация на краткия разказ „Stone Mattress” на Маргарет Атууд, известна като авторка на бестселъра „Разказът на прислужницата“ („The Handmaid’s Tale”), с чиято безумно популярна адаптация сме запознати всички. Разказът се занимава с Върна – вдовица психоложка около 60-те, която отива на луксозен круиз до Арктика. По време на пътуването тя се запознава с другите заможни пътници, включително чаровната Грейс, както и привидно незабележим мъж, който отключва дълбоко заключените травми на героинята.

Само по себе си това, че Лин Разми ще адаптира Маргарет Атууд е страхотна новина и веднага сме навити да видим финалния резултат. Рамзи има страхотната способност да адаптира литературни произведения по неочевидни и изненадващи начини, които може да не са напълно буквални и праволинейни, но пък винаги са изключително емоционално ангажиращи и визуално безупречни.

Другата ѝ запазена марка, разбира се, е работата ѝ със страхотни актьори и този нов проект няма да е изключение. В ролята на Върна е наета Джулиан Мур, а Грейс ще бъде изиграна от Сандра О. Гледаме О от години вече в различни телевизионни проекти и не се съмняваме в способностите ѝ, но със сигурност основният ни интерес идва от участието на Мур, която ни е страшна любимка и винаги искаме да я гледаме на екран. Нямаме никакво съмнение, че тя ще блесне в ролята на героиня със сложно минало и дълбоко заровени тайни под повърхността на възпитана заможна дама.

Ето какво казва Лин Рамзи за избора си да адаптира именно този разказ:

Първо прочетох Маргарет Атууд като тийнейджърка и работата й ме приковава от тогава. Тя е просто един от най-интелигентните, пророчески и ангажиращи автори на нашето време и „Stone Mattress“ е поредната перфектна илюстрация на тези качества. Веднага се вкопчих в начина, по който разказът рамкира дълбоко заровената травма на пост-менопаузната жена (възрастова група, за която не чуваме много често) през динамичният и многопластов характер на Върна.

Stone Mattress” ще бъде режисиран от Лин Рамзи, която ще адаптира сценария заедно с Том Тауненд. В главните роли ще видим Джулиан Мур и Сандра О.

Очаква се снимките да започнат през септември в Гренландия и Исландия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *