Феновете тамън се бяха зарадвали, че Гай Ричи се завръща към корените си и оставя „режисирането под комитет“ настрана – направи един хубав („Джентълмените“) и един слаб филм („Човек на гнева“), но има и още интересни проекти в подготовка, – и ето че разбираме общо взето неизненадващата, но въпреки това разочароваща новина, че режисьорът е нает от Disney да оглави игралния римейк на „Херкулес“.

Наистина не сме изненадани, имайки предвид, че варианта на „Аладин“, който Гай Ричи направи за Disney беше много успешен финансово, а имаше и положителни качества чисто като филм. Без съмнение доволни от успеха и виждайки ползите от това тези проекти да се дават на способни режисьори, доказали умението си да се нагърбят с подобна задача, „къщата на мишката“ (вероятно) са изсипали един камион с пари пред лондонското имение на Ричи и ето, че той отново ще работи за тях.

Истината е, че виждаме защо той е подходящ избор за този проект. Оригиналният „Херкулес“ беше екшън-приключенски разказ със страшно много чувство за хумор – жанр, с който Ричи е добре запознат. Напълно сме наясно, че той всъщност вероятно ще се справи сравнително добре с тази задача. Проблемът е, че предпочитаме да гледаме как той режисира неговия си тип филми, а Disney не преправят анимации, които още са си напълно адекватни за гледане – подобни римейкове имат истински смисъл само когато оригиналът търпи подобрение. А „Херкулес“ си е супер.

Ако някой е забравил, припомняме, че „Херкулес“ разказва за титулярния герой, полу-бог и полу-човек, който трябва да изпълни подвиг на Земята, за да докаже, че е достоен да се възкачи на Олимп с останалите богове. Спътници по време на приключението му са верният кон Пегас и забавният сатир Филоктет, бленуваното момиче е страхотната мацка Мегара, а главният противник е богът на подземния свят Хадес. Ако ще се прави римейк на филма, най-важното ще бъде кои актьори ще бъдат наети в тези роли, така че да предадат обичаните характери на тези герои, с които много хора са израснали.

Херкулес“ за момента е на много ранен етап от продукцията си. Има написана първа чернова на сценария, дело на Дейв Калахан („Шан-Чи и легендата на Десетте пръстена“), но Disney тепърва ще наемат други сценаристи, които да го завършат. Зане се и че продуценти на филма все още са Джо и Антъни Русо.

Ще следим за развитието на  „Херкулес“, но не очакваме много скоро да има новини, което пък се надяваме, че ще позволи на Гай Ричи поне да напредне с някои от вече обявените си проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments