Един от любимите ни млади гласове в Холивуд в момента е многостранно талантливият Риз Ахмед, който се занимава с множество проекти наведнъж, както ще си проличи от тази новина, в която отбелязваме цели два нови филма, по които работи. Ще започнем обаче с това, че Ахмед вече официално е носител на „Оскар“ след тазгодишните (скандални) награди – той написа и участва в наградения за най-добър късометражен филм „The Long Goodbye“.

Сега Риз Ахмед ще участва в два различни, много любопитни проекта, като и двата звучат точно като неща, каквито харесваме и разпалват интереса. Първо, идва нова информация за модерни вариант на „Хамлет“, който Ахмед подготвя още от 2017. Филмът вече няма да бъде продуциран и разпространен от Netflix, заради което ще търси инвеститори на тазгодишната пазарна секция на фестивала в Кан. Осъвременената история ще разкаже познатия сюжет на Хамлет, който среща призрака на мъртвия си баща и се побърква, докато търси отмъщение, но ще бъде поставен в супербогатите кръгове на днешен Лондон.

Филмът по всяка вероятност ще бъде оглавен от режисьора на „The Long GoodbyeАнийл Кариа, с когото Ахмед явно има близки отношения и работи успешно. Сценарият пък е написан от Майкъл Лесли, който зад гърба си вече има една много интересна адаптация на Шекспир – „Макбет“ на Джъстин Кърцел с Майкъл Фасбендър и Марион Котияр, което моментално ни вдига очакванията и за този проект. В ролята на Офелия ще видим Морвид Кларк, а Джо Алуин ще бъде Лаерт, братът на Офелия.

Хамлет обаче е позната история, която със сигурност ще бъде интересна, но няма да ни изненада. Става много по-любопитно, когато разбираме, че Ахмед също така ще се включи в предстоящия „Fingernails” на гръцкия режисьор Кристос Нику, който (за изненада на никого) е протеже на Йоргос Лантимос. Дебютът на Нику „Apples“ получи много ентусиазирани ревюта след появата си по кинофестивалите, което е много добър знак, а новият му филм звучи страшно интересно и веднага виждаме как стилът на Нику се съчетава с този на Лантимос.

Fingernails” ще разкаже история за момент, в който човечеството открива тест, измерващ колко успешна ще бъде една връзка. Млада жена се усъмнява в позитивния резултат, който е получила с партньора си, заради което започва да работи в любовен институт, създаден за да помага на двойките по пътя им към вечното щастие, под направлението на мистериозния инструктор Тревър (Ахмед).

Веднага виждаме как този сюжет е повлиян от Йоргос Лантимос – звучи като малко по-различна версия на прекрасния „Омарът”. Радваме се, че Ахмед ще поеме ролята на инструктора в института, защото на него му отива да играе мистериозни фигури, на които не е ясно дали им е чиста работата. Много се радваме и че главната женска роля ще бъде поета от Джеси Бъкли, която в последните години ни впечатлява където и да се появи, а точно в момента чакаме с нетърпение филма ѝ с Алекс Гарланд „Men”.

С една дума, в бъдещето ни се очертават различни интересни независими проекти, начело с Риз Ахмед, а това ни радва много. За съжаление и двата филма за момента си нямат стартови дати за продукция, камо ли пък премиера, но ще се ослушваме и ще споделяме първи кадри моментално.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *