Тери Пратчет със сигурност е име, което няма нужда от представяне. Без значение е дали го харесвате или мразите, но той е оставил достатъчно траен и видим отпечатък върху милион читатели със своето творчество. Именно затова ни учудва, че Холивуд все още не се е опитал да адаптира някоя от книгите му и да я превърне във високобюджетна продукция.

Все пак любов на кинотворците към Пратчет не липсва и той може да се похвали с няколко прекрасни телевизионни филма зад гърба си, анимации и един (сравнително ужасен) сериал. Време е да допълним колекцията с още една рисувана адаптация на не по-малко обичана книга. Става дума за „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи” („The Amazing Maurice and His Educated Rodents”), която може да намерите и у нас в издание на Вузев.

За целите на адаптацията заглавието е редуцирано само до „Изумителният Морис“ („The Amazing Maurice”), а тези дни се появи и първият трейлър. Вижте го и вие:

Smells like a… a mystery!

Изглежда прекрасно, без да се опитва да бъде нещо зашеметяващо. Хуморът винаги е бил изключително важна част от творчеството на Пратчет и тук се усеща с пълна сила. Като добавим и чудесния актьорски състав, който озвучава героите, със сигурност ни чака чудесно приключение.

Предлагаме ви официалното описание на българското издание на книгата, която анимацията ще се старае да следва:

Представете си милион умни плъхове. Плъхове, които не побягват. Плъхове, които се сражават… Морис, врял и кипял уличен котарак, разполага с перфектната печеливша машинация. Той е открил едно глуповидно хлапе, което свири на свирка и си има собствена напаст от плъхове – плъхове, които са твърде образовани, за да може и за напред да ги счита за „обяд“. А всеки знае приказките за плъховете и свирачите… Но когато стигат пострадалия Кански Мекиц, малката им шашма внезапно пропада. Защото там долу е подкарал друга песен. Мрачна, мракобесна песен. Нещо много, много лошо ги чака в мазетата. Образованите плъхове трябва да научат нова дума. Зло. Това вече не е игра. Там долу плъх плъха изяжда. И може би това е само началото…

Вижте и официалния плакат:

amazing-maurice-poster-220220519

Режисьори на „Изумителният Морис“ („The Amazing Maurice”) са Тоби Генгел и Флориан Уестерман по сценарий на Тери Росио. Ролите озвучават Хю Лори, Емилия Кларк, Дейвид Тюлис, Дейвид Тенант, Химеш Пател, Джема Артъртън, Джо Съг, Роб Брайдън, Хю Боневил и др.

Премиерата е насрочена за тази Коледа, което ни дава предостатъчно време да си припомним книгата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Може би не знаете , но музиката за филма я записахме тук , в София . В студиото на 4 four music със симфоничен оркестър . И аз имах честта да съм част от този оркестър ! Чакаме филма с нетърпение !

    1. Аз поне не го знаех. Това е чудесно. И аз чакам филма с огромно нетърпение 🙂