Четвърт век след премиерата на „Irma Vep“ на Оливие Асаяс в „Особен поглед“ на Кан, 67-годишният режисьор представя свой собствен римейк на историята, която го прави звезда на френското кино и в която през 1996 година главната роля е поверена на бъдещата му съпруга Маги Чюн. И новата интерпретация на познатия сюжет отново ще се срещне за първи път с публиката в Кан – този път в специалната програма „Cannes Premiere“, преди да я пуснат онлайн по НВО.

Споделяли сме информация, че творчески натури като Асаяс очевидно не могат да си почиват не-активно – и затова докато е бил ограничен в другите си дейности от глобалния лок-даун, той решил да преработи познатия свой филм и да пробва дали ще прозвучи актуално във второто десетилетие на ХХI век. А в самия край на 2020 година стана ясно, че Алисия Викандер, която много харесваме, а тя пък харесва Асаяс, се е включила в реализирането на този проект, продуциран от НВО и А24.

alicia-vikander_0 alicia-vikander

В новата поредица Алисия Викандер е актриса, която трябва да съживи кариерата си и затова поема ролята на Веп в подготвян римейк на криминалния сериал от времето на нямото кино „Les Vampires“, дело на Луи Фейад (известен още с поредиците „Фантомас“ и „Judex“, както и с факта, че между 1906 и 1924 година режисира над 630 филма). С напредването на работата по продукцията, границите между реалност и измислица, между изкуството и живота започват да се размиват по много забавен и хипнотизиращ начин…

Подозираме, че новият сериал ще съдържа в себе си любопитни елементи – акценти от нямото кино, автоцитати от филма, създаден в края на ХХ век и актуалната филмова среда, която е, според думите на самия Асаяс, сякаш „на светлинни години от предишните епохи в киното“. И пак да кажем – сигурни сме, че Викандер ще бъде неотразима!

Заедно с нея в актьорския екип са още Венсан Макейн, Адриа Архона, Херод Кармайкъл, Кари Браунщейн, Фала Чен, Ларс Ейдингер, Венсан Лакоста, Иполит Жирардо, Алекс Деска и Кристен Стюарт в епизодична роля. След премиерата в Кан, „Irma Vep“ ще може да бъде видян по НВО и HBO Max от 6 юни 2022. И докато не се е появил трейлър на римейка, предлагаме ви да си спомните екзотичната красота на Маги Чюн в екстравагантната реклама на оригинала от 1996 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *