Въпреки че отдавна свикнахме със значителните забавяния, които коронавирусът причини в цялата киноиндустрия, днес имаме „ъпдейт“ за проект, който се забави много повече от нормалното за пандемията и всъщност даже си мислехме, че вероятно е загърбен. Ето обаче, че има ново развитие.

Преди цели четири години разказахме, че Джон Кразински и Мат Деймън смятат да работят заедно по „The King of Oil”, който ще разкаже историята на окъпания в скандали милиардер Марк Рич. Историята звучи повече от интересно, защото, след като става милиардер през 70-те години, на Рич са повдигнати 65 различни обвинения за разнообразни финансови и други престъпления като неплащане на данъци, измами с парични преводи, изнудване и търгуване с Иран по време на нефтеното ембарго. Рич бяга от Щатите, мести се в Швейцария, където не просто си живее живота необезпокояван, а през 2001 г. дори е помилван от тогавашния президент Бил Клинтън.

Въпреки безспорно интересната история и присъствието на звезда от калибъра на Мат Деймън обаче, проектът по някаква причина не се получава и нямахме никакви новини за неговото развитие до сега. Новото, което разбираме е, че „The King of Oil” вече не е собственост на Universal и ще бъде направен от друго студио, а дали Деймън ще участва вече съвсем не е ясно. Затова пък е нает режисьор – Питър Ландесман, познат ни най-вече с работата си по „Concussion”.

Смятаме, че Ландесман е подходящ избор, тъй като неговата досегашна работа, освен „Concussion” включва и „Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House” – и двата филма може да не са супер впечатляващи, но тематично се занимават точно с разкриването на тайните на влиятелни хора и организации, които се опитват да ги покрият с всички възможни ресурси. Подобни теми явно са му интересни и виждаме защо филмът му е поверен.

Сценарият на „The King of Oil” e написан от Джо Шрапнел и Анна Уотърхаус, които адаптират биографията на Даниел АманThe King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich”. Въпросът е дали Деймън още е част от проекта и ако не е, до колко е вероятно самият Джон Кразински да поеме и главната роля, освен продуцентската си дейност. Той се очертава да е доста зает в следващите няколко години, но пък това е проект, по който работи от дълго време и не бихме се учудили да го видим и в тази роля, което много би ни зарадвало.

Ще се ослушваме за новини за начало на снимките и официално потвърждение на кастинга и се надяваме, че няма да отнеме още четири години, докато ги получим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *