По-добре късно, отколкото никога. Близо две години изминаха откакто видяхме първия поглед към дългоочакваната от нас драма „The Forgiven“ с Джесика Частейн и Рейф Файнс – първо, снимачният процес беше прекъснат заради пандемията, а след като продукцията най-накрая беше завършена, дълго време се търсеше разпространител, които се намери, след като филмът беше показан на фестивала в Торонто. Сега вече имаме и премиерна дата, а с обявяването ѝ получаваме и първи трейлър.

Припомняме, че „The Forgiven“ е дело на ужасно харесвания от нас Джон Майкъл Макдона (брат му Мартин Макдона също ни е огромен любимец) и е адаптация на едноименния роман на Лорънс Осбърн. В него се разказва за англо-американска двойка и ефекта, който има случаен инцидент върху тях, техните приятели и местните жители, събрали се на дълго отлагано тържество в изискана уединена вила сред пустините на Мароко.

Вижте първия трейлър, който разкрива какъв точно е „инцидентът“, какви са действията на двойката и отношенията помежду им, както и какви са част от последиците, които всеки от тях ще понесе.

Истината е, че нямахме нужда от този трейлър – с подобен творчески екип бихме гледали абсолютно всичко, но сега нетърпението ни е още по-голямо. Всъщност, част от екипа ни вече имаше възможност да види филма и мненията са, че макар и да не е нещо наистина специално, „The Forgiven“ е добро кино, с добра драматургия, изключителни актьори и повдига интересни морални казуси. По-зрелите зрители, които не се плашат от по-бавно действие и от зачекването на социални теми и отношения между партньори, би трябвало да останат доволни.

Вижте официалния синопсис на филма, а веднага след него ще откриете и постер.

The Forgiven“ разказва за събитията в живота на Дейвид (Рейф Файнс) и Джо Хенинг (Джесика Частейн), които предприемат кратко пътуване в опит да избягат от вече не много щастливия си лондонски живот в дома на свои приятели в северозападна Африка. На пътя им обаче изскача непредвидена ситуация и поставя двамата съпрузи в напълно неочаквано и немислимо положение в непозната страна, където слуховете се разнасят по-бързо от частиците пясък, поети от вятъра.

forgiven-poster-20220520

Режисьор и сценарист на „The Forgiven“ е Джон Майкъл Макдона („Големият полицай от малкия град“, „Голгота”, „War On Everyone”), по романа на Лорънс Осбърн. В ролите са Джесика Частейн, Рейф Файнс, Кейлъб Ландри Джоунс, Мат Смит, Саид Тагмауи, Кристофър Абът, Исмаил Канатeр, Алекс Дженингс, Аби Лий, Мари-Жозе Кроз и др.

Премиерната е на 1 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *