След почти тригодишно чакане излезе трейлър на филма „Spiderhead”, в който Крис Хемсуърт ще влезе в изненадващата роля на гениален учен, който експериментира върху затворници с различни медикаменти. За щастие споделяме, че трейлърът ни изненадва приятно и ни изглежда като един от по-интересните проекти, които Netflix ще изкарат през идното лято.

Когато видяхме първите кадри от филма наскоро, споделихме, че сме доста несигурни за това какъв ще бъде тонът на филма – комбинацията от някои от обявените елементи някак си не се свързваше лесно в главите ни. Досега знаехме, че историята е поместена в бъдещето и се занимава със затворници, над които се експериментира с неясни субстанции, но че също така сценарият е написан от Пол Уърник и Рет Рийз, които са познати с шеговитите си произведения.

Вижте първия трейлър на „Spiderhead” и ще обсъдим защо смятаме, че има какво да се очаква от този филм, макар и да сме напълно наясно, че със сигурност няма да влезе в хрониките на кино историята:

В началото на трейлъра, героят на Хемсуърт изглежда като типичното юпи – хипер мотивиран, а и винаги подготвен с мотивиращо изречение за останалите, винаги чаровен и готов да отговори на всяко съмнение с перфектния аргумент. След това обаче вече разбираме, че той ще бъде просто веселяшки настроеният злодей, каквито сме виждали многократно.

Реално сме фенове на това мрачни истории и тематики да се разглеждат с чувство за хумор, затова и смятаме, че от този проект може да излезе нещо, което по-скоро да ни хареса – хапливото разказване на леко жанрова история, която в същността си разглежда общочовешки въпроси, засягащи всяка една епоха, всъщност ни е изключително любим похват в киното. Трейлърът освен това ни печели с красивия си дизайн и някои от кадрите, които подсказват, че сюжетът крие още интриги, които ще трябва да разкрием.

spidefrhead-poster-220220518

Spiderhead” е режисиран от режисиран от Джоузеф Козински („Трон: Заветът”, „Топ Гън: Маверик”), а сценарият на Уърник и Рийз е базиран на краткия разказ на Джордж Сондърс. В главните роли ще видим Крис Хемсуърт, Майлс Телър, Джърни Смолет, Биби Бетенкорт, Тес Хаубрич, Анджи Миликен и Джоуи Виерира.

Премиерата ще бъде на 17 юни в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *